ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδος: Νέος προπονητής κι επίσημα ο Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του
Ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του INTIME

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος είναι με κάθε επισημότητα ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

"O κ. Γουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Ο Ουρουγουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως το τέλος του 2023 με πρόβλεψη ανανέωσης έως το EURO 2024" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το νέο ομοσπονδιακό μας εκλέκτορα.

Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, ο 55χρονος τεχνικός θα λάβει περίπου 600.000 ευρώ, μαζί με το επιτελείο του. Όσες, δηλαδή, ήταν κι οι απολαβές του Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον πάγκο της Εθνικής ύστερα από 2,5 χρόνια.

Ο Γκουστάβο Πογέτ βάζει την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο:

Ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του
Ο Γκουστάβο Πογέτ κατά τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του INTIME

Ο Πογέτ γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 15 Νοεμβρίου του 1967 kai έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Μπράιτον, Σάντερλαντ, ΑΕΚ, Μπέτις, Σένχουα, Μπορντό και Κατόλικα. Ως βοηθός έχει δουλέψει σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού και έπαιξε στη Γκρενόμπλ, στη Ρίβερ Πλέιτ της Ουρουγουάης, στη Σαραγόθα και στις Τσέλσι, Τότεναμ και Σουίντον. Με τη Σαραγόσα κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας το 1994 και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1995, και με την Τσέλσι το UEFA Super Cup to 1998, σημειώνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Copa America τo 1995 με την εθνική Ουρουγουάης, στο οποίο ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στη θέση του.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ