ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Το στοιχείο που δεν άρεσε στους Έλληνες διεθνείς και οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Γιοβάνοβιτς

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας INTIME Sports

Η επιθετική λειτουργία της Εθνικής Ελλάδας ικανοποίησε τους διεθνείς, όχι όμως η στάση τους στις στιγμές που η Σκωτία έφερε την μπάλα στην περιοχή τους. Αλλαγές ετοιμάζει ο Γιοβάνοβιτς ενόψει Δανίας.

Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται από την Παρασκευή (10/10) το βράδυ η Εθνική Ελλάδας ενόψει της μάχης της με τη Δανία στο Πάρκεν την Κυριακή (12/10, 21:45, ALPHA, LIVE MATCHCENTER SPORT24) για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ.

Έπειτα από την οδυνηρή ήττα στο Χάμπντεν Παρκ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να ανασυνταχθεί και να παλέψει για ένα διπλό που θα το ξανά βάλει στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι Έλληνες διεθνείς είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα που έδειξαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στο επιθετικό κομμάτι, όμως δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι από τα λάθη που έφεραν τα δύο γκολ της ανατροπής κόντρα στη Σκωτία.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ομάδα δεν στέκονται στις ευκαιρίες με Παυλίδη και Μασούρα, αλλά στο γεγονός πως δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις στιγμές που οι Σκωτσέζοι έφεραν επικίνδυνα την μπάλα στην περιοχή της.

Το θετικό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πως ο Φώτης Ιωαννίδης δεν πονάει και συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της Παρασκευής, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού.

Ο 63χρονος ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κόντρα στη Δανία. Η πρώτη εξ’ αυτών αναμένεται να είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης όπου θα επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Καρέτσας.

Ο 17χρονος αστέρας ήταν επιδραστικός στο διάστημα που αγωνίστηκε στο Χάμπντεν Παρκ και η Εθνική Ελλάδας αναμένεται να ποντάρει πολλά πάνω του στο Πάρκεν.

Στο κόλπο για την ενδεκάδα βρίσκονται επίσης και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν ως αλλαγή στο ματς της Πέμπτης, με τους Κωνσταντέλια, Ιωαννίδη και Μουζακίτη να έχουν τον πρώτο λόγο.

Σήμερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 19:15 (ώρα Ελλάδας), ενώ ακολούθως η Εθνική Ομάδα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τη Δανία, με προπόνηση στο Πάρκεν.

Την ίδια ώρα, η γαλανόλευκη θα έχει ισχυρή ενίσχυση από τους φιλάθλους της, αφού οι Έλληνες οπαδοί εξάντλησαν τα εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους και ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 2.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ