EURO 2024

Εθνική Ελλάδας: Το πρόγραμμα και οι έδρες των playoffs του Euro 2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024  στην "OPAP Arena" | Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023
Ο Φώτης Ιωαννίδης της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024 στην "OPAP Arena" | Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ/INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε το πρόγραμμά της ενόψει των playoffs του Euro 2024, πέραν του πρώτου αντιπάλου της που θα είναι το Καζακστάν.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της δύο αγώνες στους οποίους θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Euro 2024. Το μονοπάτι είναι ξεκάθαρο και τα playoffs μπορούν να της δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει για τέταρτη φορά στην τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μία προϋπόθεση: να αναδειχθεί νικήτρια των playoffs από τη League C του Nations League.

Η δεύτερη ευκαιρία αρχίζει ουσιαστικά από την προσεχή Πέμπτη στις 13:00 ώρα Ελλάδας, όταν θα διεξαχθεί η κλήρωση για την έδρα του τελικού. Οι έδρες των δύο ημιτελικών, της Ελλάδας με το Καζακστάν κι της Γεωργίας με το Λουξεμβούργο, είναι γνωστές, αφού η "γαλανόλευκη" και οι Γεωργιανοί θεωρούνται οι ισχυροί ως οι δύο καλύτερες ομάδες του ranking της League C και απέκτησαν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν τον αντίπαλό τους. Εν προκειμένω, η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Καζακστάν στην "OPAP Arena".

Ωστόσο, για την έδρα του τελικού θα χρειαστεί να γίνει κλήρωση, μέσω της οποίας θα αναδειχθεί ο ημιτελικός που οι ομάδες του θα κερδίσουν το δικαίωμα φιλοξενίας του σπουδαίου παιχνιδιού.

Κατόπιν, θα διεξαχθούν οι δύο μονοί ημιτελικοί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ο τελικός πέντε ημέρες αργότερα, την Τρίτη 26 του μήνα. Οι τρεις αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν στις 21:45 ώρα Ελλάδας, εκτός αν προκύψει κάποια διαφορετική ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ακόμα μία κλήρωση, η πιο σημαντική απ' όλες. Στη Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο θα προκύψουν οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης, παρότι θα υπάρχουν οι τρεις εκκρεμότητες των playoffs.

Για να μην υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία έχει προαποφασιστεί ότι οι τρεις νικητές θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας κι έτσι δεν χρειάζεται αναμονή μέχρι τον Μάρτιο για την ταυτοποίησή τους.

Το Euro 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία και η σέντρα θα γίνει στις 14 Ιουνίου στην "Άλιαντς Αρένα" του Μονάχου.

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ