ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Το γκρουπ δυναμικότητας αν προκριθεί στο Euro 2024

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην κλήρωση των ομίλων του Euro 2024 ακόμα κι αν δεν έχει προκριθεί. Γνωρίζει ήδη πάντως το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο θα τοποθετηθεί και κατ' επέκταση τους πιθανούς αντιπάλους της.

Τα προκριματικά του Euro 2024 φτάνουν στο τέλος τους και την Τρίτη θα γίνουν γνωστές οι 21 από τις 24 χώρες που θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι.

Οι συμμετέχουσες εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Αμβούργο και συγκεκριμένα στη Φιλαρμονική του Έλβα. Οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης θα εμπεριέχουν μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα απαρτίζεται από τη διοργανώτρια Γερμανία και από τις πέντε καλύτερες νικήτριες των προκριματικών ομίλων, με βάση τα αποτελέσματά τους. Σε περίπτωση που βρίσκονται σε προκριματικό όμιλο με έξι ομάδες, εξαιρούνται τα αποτελέσματα με τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση.

Οι υπόλοιποι πέντε νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο των ομίλων. Οι επόμενοι έξι δεύτεροι θα σχηματίσουν το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και οι τρεις χειρότεροι δεύτεροι μαζί με τους τρεις νικητές των playoffs θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η οικοδέσποινα και οι Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αγγλία σχημάτισαν το γκρουπ των ισχυρών.

Δανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Αλβανία θα βρίσκονται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, όπου μπορεί να βρεθεί κι η Τουρκία. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα βρεθεί στο 3ο μαζί με Σκωτία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία και Ολλανδία. Ρουμανία και Ελβετία μπορούν να τοποθετηθούν στο 2ο ή στο 4ο, ενώ η Ιταλία στο 3ο ή στο 4ο.

Η Σερβία θα είναι σίγουρα στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, όπως και οι τρεις νικητές των playoffs, οπότε ίσως κι η Εθνική Ελλάδας, θα τοποθετηθούν ex officio στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, ανεξαρτήτως θέσης στους προκριματικούς ομίλους.

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024

ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Γερμανία
  2. Πορτογαλία
  3. Γαλλία
  4. Ισπανία
  5. Βέλγιο
  6. Αγγλία

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Δανία
  2. Ουγγαρία
  3. Αυστρία
  4. Αλβανία

ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Τουρκία

ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Ρουμανία
  • Ελβετία

ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Σκωτία
  2. Σλοβακία
  3. Τσεχία
  4. Σλοβενία
  5. Ολλανδία

ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Ιταλία

ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Σερβία
  2. Νικητής playoffs Α
  3. Νικητής playoffs Β
  4. Νικητής playoffs Γ (όπου θα συμμετάσχει η Εθνική Ελλάδας)
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ