ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Θέλει νίκη και εκκίνηση με το "δεξί" στο Nations League

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας INTIME

Την πρώτη της νίκη στη διαδικασία του Nations League ψάχνει η Εθνική μας ομάδα απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (2/6, 21:45, ALPHA, LIVE SPORT24). Οι σκέψεις του Πογέτ και η πιθανή ενδεκάδα των αντιπάλων μας, που προκάλεσαν ζημιά στην Ιταλία στα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Τις υποχρεώσεις της στο Nations League ξεκινάει η Εθνική μας, η οποία μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία με στόχο την πρωτιά. Πρώτος σταθμός το Μπέλφαστ και η Βόρεια Ιρλανδία (2/6, 21:45, ALPHA, NOVA Sports Prime, LIVE SPORT24).

Άλλωστε το συγκεκριμένο τουρνουά ενδεχομένως να αποτελέσει μια δίοδο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Euro 2024. Βέβαια τα πάντα εξαρτώνται από τι θα γίνει από την "κύρια" προκριματική φάση.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος μάς ανέλυσε την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία στο SPORT24, αναμένεται να παρατάξει την Εθνική στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3, χωρίς να προχωράει σε μεγάλες εκπλήξεις. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι πιστεύει στους παίκτες του, αρκεί φυσικά να καταφέρει να τους ενώσει και να έχουν μια ομοιογένεια.

Οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου είναι η Κύπρος και το Κόσοβο, οι οποίες αναμετρώνται στη Λευκωσία για την πρώτη αγωνιστική της διαδικασίας.

Οι σκέψεις του Πογέτ για την ενδεκάδα

Ως προς τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, κάτω από τα γκολπόστ θα βρεθεί ο Βλαχοδήμος με τον Τσιμίκα να παίζει αριστερά και τον Κώτσιρα να έχει το προβάδισμα, αυτή τη στιγμή, για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Πογέτ δεν έχει δοκιμάσει ακόμα τον Μπάλντοκ ο οποίος μην ξεχνάμε πως ήταν ένα από τα τελευταία πρόσωπα που ενσωματώθηκε στις προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδας.

Το δίδυμο των στόπερ θα είναι οι Μαυροπάνος - Χατζηδιάκος ενώ στην τριάδα μπροστά σίγουρη θεωρείται η παρουσία των Σιώπη - Μπακασέτα και από εκεί και πέρα υπάρχει ερωτηματικό για το ποιος εκ των Κουρμπέλη ή Μπουχαλάκη θα βρεθεί δίπλα στον Σιώπη. Μια θέση που διεκδικεί με λιγότερες πιθανότητες και ο Αλεξανδρόπουλος.

Στην τριάδα της επίθεσης θα βρεθούν οι Λημνιός και Δουβίκας στις δύο πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να βρεθεί ο Γιακουμάκης.

Βόρεια Ιρλανδία, ένας δύσκολος αντίπαλος

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ίαν Μπάρακλαφ μπαίνει στη διαδικασία με την ίδια φιλοδοξία με την Εθνική μας. Να προβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της λίγκας των εθνών.

Στα προκριματικά του Μουντιάλ έμεινε στην τρίτη θέση πάνω από τις Βουλγαρία και Λιθουανία και κάτω από την Ελβετία και την Ιταλία. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική κράτησε τη "σκουάντρα ατζούρα" στο μηδέν και την οδήγησε στα playoffs για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου, το οποίο τελικά δεν κατάφερε να πάρει.

Στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις η Εθνική μας γνώρισε δύο ισάριθμες ήττες από τη Βόρεια Ιρλανδία, στα εφιαλτικά προκριματικά για το Euro 2016, με 2-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και 3-1 εκτός.

Η πιθανή ενδεκάδα της Βόρειας Ιρλανδίας αναμένεται να αποτελείται από τους: Πίκοκ-Φάρελ, Μπράουν, Έβανς, Μπάλαρντ, Μακνέρ, Ντέιβις, Μακκάν, Λιούις, Γουάιτ, Λάφερτι, Μακγκίν.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Nations League

  • Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα 02/06
  • Κόσοβο - Ελλάδα 05/06
  • Ελλάδα - Κύπρος 09/06
  • Ελλάδα - Κόσοβο 12/06
  • Κύπρος - Ελλάδα 24/09
  • Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 27/09
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ