EURO 2024

Εθνική Ελλάδας: Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024 μέχρι τώρα κι οι πιθανοί αντίπαλοι αν προκριθεί

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Λίχτενσταϊν για τα προκριματικά του Euro 2024 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στο Λίχτενσταϊν για τα προκριματικά του Euro 2024 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 © 2023/ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Τα προκριματικά του Euro 2024 βρίσκονται στην τελική ευθεία και ήδη οι ομάδες που προκρίνονται έχουν εικόνα για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Δεκεμβρίου. Πού θα βρεθεί η Ελλάδα αν πάρει "εισιτήριο" μέσω playoffs.

Έντεκα ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση του Euro 2024 και μέχρι την επόμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 21, όσες προβλέπονται για το τέλος των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης.

Οι τελευταίες τρεις ομάδες θα προκύψουν από τις τρεις διαφορετικές διαδικασίες playoffs, στα οποία αναμένεται να συμμετάσχει και η Εθνική Ελλάδας, μαζί με άλλες έντεκα χώρες, διεκδικώντας τα τελευταία τρία "εισιτήρια".

Οι 24 χώρες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Αμβούργο. Οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης θα περιλαμβάνουν μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα απαρτίζεται από τη διοργανώτρια Γερμανία και από τις πέντε καλύτερες νικήτριες των προκριματικών ομίλων, με βάση τα αποτελέσματά τους. Σε περίπτωση που βρίσκονται σε προκριματικό όμιλο με έξι ομάδες, εξαιρούνται τα αποτελέσματα με τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση.

Οι υπόλοιποι πέντε νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο των ομίλων. Οι επόμενοι έξι δεύτεροι θα σχηματίσουν το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και οι τρεις χειρότεροι δεύτεροι μαζί με τους τρεις νικητές των playoffs θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η διοργανώτρια Γερμανία και η Πορτογαλία γνωρίζουν από τώρα το γκρουπ δυναμικότητας που θα βρεθούν και θα είναι το 1ο.

Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και Τουρκία έχουν προβάδισμα για να σφραγίσουν τη δική τους παρουσία στο ίδιο γκρουπ, ωστόσο μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα.

Οι υπόλοιπες χώρες που γνωρίζουν το μέλλον τους σε αυτό το επίπεδο είναι εκείνες που θα συμμετάσχουν στα playoffs, αφού εξ ορισμού θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, ανεξαρτήτως θέσης στους προκριματικούς ομίλους.

Η Εθνική Ελλάδας είναι μία από αυτές τις ομάδες, αφού θα βρεθεί στα playoffs της League C του Nations League και αν καταφέρει να προκριθεί, θα τοποθετηθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024

ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Γερμανία
  2. Πορτογαλία

ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Γαλλία
  • Αγγλία

ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Βέλγιο
  • Ισπανία
  • Αυστρία

ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Σκωτία
  • Τουρκία
  • Ουγγαρία

ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Σλοβακία

ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Νικητής playoffs Α
  2. Νικητής playoffs Β
  3. Νικητής playoffs Γ (όπου θα συμμετάσχει η Εθνική Ελλάδας)
TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ