ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Στις 13:00 της Κυριακής η κλήρωση των προκριματικών του Euro 2024

Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στο Κόσοβο
Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στο Κόσοβο INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας θα μάθει τους αντιπάλους της στο δρόμο προς το Euro 2024 την προσεχή Κυριακή στις 13:00, στην κλήρωση των δέκα προκριματικών ομίλων.

Η Εθνική Ελλάδας κινείται πλέον σε τροχιά προκριματικών Euro 2024, ύστερα από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Nations League 2022-2023. Ως πρωτοπόρος του 2ου ομίλου της League C, έχει εξασφαλίσει μία δεύτερη ευκαιρία ως προς την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως η πρώτη ευκαιρία αρχίζει την Κυριακή.

Στο εκθεσιακό κέντρο του "Φεστχάλε" στη Φρανκφούρτη θα διεξαχθεί στις 13:00 (όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη η UEFA και την Τρίτη η ΕΠΟ) η κλήρωση των προκριματικών ομίλων, από τους οποίους θα προκριθούν στα γήπεδα της Γερμανίας οι δύο πρωτοπόροι του καθενός.

Από την κλήρωση θα σχηματιστούν δέκα προκριματικοί όμιλοι, με τους επτά εξ αυτών να απαρτίζονται από πέντε ομάδες και τους υπόλοιπους τρεις να έχουν από έξι ομάδες. Στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, καθώς και τρεις ομάδες από το Nations League που δεν θα τερματίσουν σε αυτές τις δύο πρώτες θέσεις. Η 24η ομάδα (ή η πρώτη χρονικά) είναι η Γερμανία, που προκρίθηκε απευθείας ως διοργανώτρια.

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνονται έξι ομάδες, οι οποίες θα τοποθετηθούν επίσης επικεφαλής σε κάποιον προκριματικό όμιλο. Το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από δέκα ομάδες έκαστο, ενώ στο 6ο γκρουπ υπάρχουν τρεις ομάδες, για τους τρεις ομίλους που θα περιλαμβάνουν έξι ομάδες.

Η θέση της ελληνικής ομάδας είναι γνωστή εδώ και καιρό, αφού θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, λόγω της θέσης της στο Natons League. Για την κλήρωση αυτή, η UEFA χρησιμοποιεί την τελική κατάταξη του Nations League 2022-2023, με την Ελλάδα να μην μπορεί να ανέβει πάνω από την 33η θέση, ούσα στη League C του τουρνουά. Οι ομάδες που βρίσκονται από την 31η θέση έως την 40ή θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και η χώρα μας ήταν αναπόφευκτο να βρεθεί εκεί.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Euro 2024

  1. Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία + Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία (ως γκρουπ Nations League)
  2. Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία
  3. Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία
  4. Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία
  5. Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα
  6. Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ