NATIONS LEAGUE

Εθνική Ελλάδας: Το πλάνο νίκης στον "τελικό" με την Σλοβενία

Η Εθνική Ελλάδος
Η Εθνική Ελλάδος EUROKINISSI

Η Εθνική ετοιμάζεται για τον "τελικό" με την Σλοβενία στη Ριζούπολη (18/11, 21:45), όπου θέλει μόνο τη νίκη για την πρωτιά στον όμιλό της. Οι σκέψεις του Τζον Φαν Σιπ για την ενδεκάδα της μεγάλης μάχης.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και η Εθνική ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον "τελικό" με τη Σλοβενία (18/11, 21:45) στη Ριζούπολη, που θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο της League C. Η γαλανόλευκη θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να τερματίσει πάνω από την Σλοβενία, η οποία βρίσκεται στο +2 και παίζει και για την ισοπαλία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προέρχεται από το 2-0 επί της Μολδαβίας στο Κισινάου και όπως και στο φιλικό με την Κύπρο λίγα 24ωρα πριν, είχε καλό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, όπου πέτυχε και τα δυο τέρματα. Το πρώτο με υπέροχο σουτ του Φορτούνη και το δεύτερο με τελείωμα του Μπακασέτα από πάσα του Τρικαλινού μεσοεπιθετικού.

Ο Τζον Φαν Σιπ δύσκολα θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, μιας και χρειάζεται το μικρότερο δυνατό ρίσκο σε αυτό το ματς. Σίγουρα απών είναι ο Λυκογιάννης, ο οποίος δεν προπονήθηκε και μάλιστα επιστρέφει άμεσα στην Ιταλία, αφού τον ζήτησε η Κάλιαρι, αν και ο ίδιος ήθελε να μείνει και να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του.

ΛΙΓΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Όσον αφορά στα πλάνα ενδεκάδας, εφόσον ο Φαν Σιπ κατεβάσει και πάλι την ομάδα με 4-2-3-1 (είναι το πιθανότερο και δύσκολα θα το αλλάξει) τότε ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, στα δυο άκρα της άμυνας οι Τσιμίκας και Μαυρίας, με στόπερ τον Τζαβέλλα και τον Χατζηδιάκο. Δεν αποκλείεται να προτιμηθεί ο Κουρμπέλης αντί του Μπουχαλάκη στον άξονα, με τον Ζέκα στο πλάι του, τους Λημνιό και Φορτούνη στις πτέρυγες και τον Μπακασέτα πίσω από τον Γιακουμάκη (ίσως προτιμηθεί έναντι του Παυλίδη).

Βέβαια, υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο με 4-3-3, το οποίο όμως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες και δύσκολα θα το δούμε στον αρχικό σχηματισμό. Σε αυτή την περίπτωση η τριάδα στον άξονα θα είναι οι Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης και Ζέκα, με Φορτούνη, Λημνιό σε ρόλο εξτρέμ και τον Μπακασέτα ως επιθετικό. Η τετράδα στην άμυνα δεν αλλάζει, ούτε ο τερματοφύλακας.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας έχει 11 βαθμούς έναντι 13 της Σλοβενίας, με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες χωρίς σκορ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η ομάδα του Φαν Σιπ έχει έναν ξεκάθαρο στόχο και υπάρχουν τα φόντα για να κατακτηθεί το τρίποντο και η πρωτιά στον τρίτο όμιλο της 3ης κατηγορίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS NATIONS LEAGUE ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ