ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Οι σκέψεις του Πογέτ που κρατάει τους παίκτες του σε εγρήγορση για το "4 στα 4"

Ο Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Ελλάδα - Κύπρος
Ο Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ του στο Ελλάδα - Κύπρος INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται το Κόσοβο (12/6, 21:45, Novasports Prime - ALPHA και Live από το SPORT24) με στόχο να κλειδώσει την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League. Οι σκέψεις και οι δοκιμές του Πογέτ ενόψει του κρίσιμου αγώνα.

Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη για ένα μεγάλο παιχνίδι. Το βράδυ της Κυριακής (12/6, 21:45, Novasports Prime - ALPHA και Live από το SPORT24) υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του League B του Nations League.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κομβικό ματς για τους ποδοσφαιριστές του Γκουστάβο Πογέτ. Εάν η Ελλάδα καταφέρει να νικήσει τους Κοσοβάρους, όπως έκανε και πριν από λίγες ημέρες στην Πρίστινα, τότε θα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό σημαίνει πως έπειτα από πολλά χρόνια θα έχει πετύχει σ' έναν στόχο της.

Παράλληλα, η Εθνική θα έχει πάρει την άνοδο στο League B, ενώ θα εξασφαλίσει εισιτήριο για τα μπαράζ του Euro 2024, σε περίπτωση που δεν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις στον προκριματικό της όμιλο. Η Ελλάδα έχει δείξει εξαιρετική εικόνα στα τρία τελευταία παιχνίδια και θέλει να κλείσει αυτή την τετράδα αγώνων με τον ιδανικό τρόπο.

Το πρώτο τεστ μπροστά στον κόσμο της στο Πανθεσσαλικό ήταν θετικό. Επικράτησε 3-0 της Κύπρου "καθαρίζοντας" το ματς με δύο γκολ από το πρώτο μέρος. Το μόνο γεγονός που χάλασε αυτή την γιορτή ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Λημνιού και το ανακοινωθέν για ρήξη χιαστού την επόμενη μέρα. Είναι σίγουρο πως οι συμπαίκτες του θα παίξουν και για εκείνον κόντρα στο Κόσοβο, με τον 24χρονο εξτρέμ να δίνει το παρών στο Στάδιο της πόλης που γεννήθηκε.

Ο Πογέτ κρατάει τους παίκτες του σε εγρήγορση

Με προπόνηση στην Πορταριά το απόγευμα του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους. Είναι αλήθεια πως ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν έδειξε πολλά, καθώς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει και τους παίκτες του σε εγρήγορση, προκειμένου να είναι έτοιμοι γι' αυτό το κομβικό ματς.

Οι δοκιμές που ήταν πολλές γι' ακόμη μία φορά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι είναι το τέταρτο ματς μέσα σε δέκα μέρες. Επιπλέον, βρισκόμαστε στο φινάλε της σεζόν, άρα η καταπόνηση και η κούραση των ποδοσφαιριστών είναι πολλαπλάσια.

Το σίγουρο είναι πως ο Πογέτ δεν θα αφήσει το 4-3-3. Είναι ο σχηματισμός με τον οποίο του αρέσει να παίζει και πάνω σε αυτόν χτίζει. Όλα δείχνουν πως ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα στην άμυνα δεν θα αλλάξει. Δηλαδή ο Μαυροπάνος με τον Χατζηδιάκο θα είναι στο κέντρο, με τους Τσιμίκα και Μπάλντοκ στα άκρα.

Από εκεί και πέρα, ανοιχτή είναι η κατάσταση στον άξονα. Μία σκέψη είναι η τριάδα να αποτελείται από τους Μάνταλο, Κουρμπέλη και τον αρχηγό Μπακασέτα. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Μάνταλος να μετακινηθεί στο ένα πλευρό της επίθεσης, πράγμα που σημαίνει ότι τη θέση του στο κέντρο θα καλύψει ο Μπουχαλάκης ή Αλεξανδρόπουλος.

Σε περίπτωση που ο παίκτης της ΑΕΚ παίξει στον άξονα, τότε ο Μασούρας και ο Δουβίκας είναι τα φαβορί για τα επιθετικά άκρα. Όσον αφορά στην... αιχμή, πιθανότερος είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να ξεκινάει από τον πάγκο. Ο επιθετικός της Αλκμάαρ είχε πολύ καλή παρουσία κόντρα στην Κύπρο πριν από λίγες μέρες, όπου και πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Πάντως, δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο Γκουστάβο Πογέτ να ετοιμάζει και κάποια άλλη έκπληξη για το ματς απέναντι στο Κόσοβο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όταν και θα ανακοινωθεί η ενδεκάδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ