ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Οι πρώτες σκέψεις του Πογέτ για τη μεγάλη μάχη με το Καζακστάν

Ο Γκουστάβο Πογέτ στην προπόνηση της Εθνικής
Ο Γκουστάβο Πογέτ στην προπόνηση της Εθνικής ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME SPORTS

Η Εθνική προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με το Καζακστάν και ο Γκουστάβο Πογέτ έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στους ποδοσφαιριστές που θα εμπιστευτεί για να κάνουν το πρώτο βήμα για το Euro 2024. Οι σίγουροι και τα διλήμματα του Ουρουγουανού τεχνικού.

Η Εθνική Ελλάδας άρχισε την προετοιμασία για τον σπουδαίο αγώνα με το Καζακστάν την προσεχή Πέμπτη στην OPAP Arena (21/03, 21:45, ALPHA, Novasports Prime, LIVE SPORT24), έχοντας ως στόχο να κάνει το πρώτο και σημαντικό βήμα για να βρεθεί στην τελική φάση του Euro 2024.

Θυμίζουμε πως η γαλανόλευκη, σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο του Καζακστάν, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λουξεμβούργο - Γεωργία στην έδρα του αντιπάλου της.

Οι σίγουροι σε τέρμα και άμυνα

Όσον αφορά στα αγωνιστικά πλάνα, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στους "εκλεκτούς" για την σπουδαία μάχη της OPAP Arena. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τζορτζ Μπάλντοκ στα δεξιά, τον Κώστα Τσιμίκα στα αριστερά, ενώ αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ντίνος Μαυροπάνος και Παντελής Χατζηδιάκος, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, τη θέση "6" διεκδικούν οι Μανώλης Σιώπης και Δημήτρης Κουρμπέλης, με τον Πέτρο Μάνταλο να έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη για να αποτελέσει τον παρτενέρ. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής συμπληρώνει ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Τάσος Μπακασέτας.

Προβάδισμα για Ιωαννίδη στην κορυφή

Τέλος, προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης έχει ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος προτιμήθηκε και στα δύο σπουδαία ματς με την Ολλανδία και τη Γαλλία. Ο 24χρονος φορ του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και φαίνεται πως εξυπηρετεί απόλυτα το πλάνο του Ουρουγουανού τεχνικού, με τους Γιώργο Γιακουμάκη (που θα ενσωματωθεί σήμερα) και Βαγγέλη Παυλίδη να αποτελούν τις εναλλακτικές για τη θέση του φορ.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γιώργος Μασούρας, ενώ στα αριστερά είναι φαβορί ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος προφυλάχθηκε και στον αγώνα με τη Γαλλία προκειμένου να μην δεχθεί κάρτα και χάσει τα playoffs. Ωστόσο, ένα πρόβλημα τραυματισμού τον κράτησε εκτός για ένα διάστημα και μένει να φανεί στις εναπομείνασες προπονήσεις σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Αν είναι ΟΚ, τότε θα πάρει φανέλα βασικού, με τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Χρήστο Τζόλη να αποτελούν τις έξτρα λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ