ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο Σιώπης έγινε ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της γαλανόλευκης

Εθνική Ελλάδας: Ο Σιώπης έγινε ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της γαλανόλευκης
INTIME

Το παρθενικό γκολ του Μανώλη Σιώπη με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Γιβραλτάρ ήταν και ιστορικό, με τον μέσο της Τράμπζονσπορ να γίνεται ο 200ος διαφορετικός σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το ματς κόντρα στο Γιβραλτάρ για την πρώτη αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 βρήκε την Εθνική Ελλάδας να παίρνει τη νίκη με 3-0 και τον Μανώλη Σιώπη να αποχωρεί υπερήφανος στο φινάλε. Όχι μόνο για το τρίποντο της νίκης αλλά και για το γεγονός πως βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τα γαλανόλευκα χρώματα.

Γκολ που ήταν μάλιστα ιστορικο. Στις 7 Απριλίου 1929 ο 23χρονος τότε Αλβέρτος Ναμίας σκόραρε στην ήττα της Ελλάδας με 4-1 από την Ιταλία, στον πρώτο επίσημο αγώνα της και έκτοτε πέρασαν 94 χρόνια και 633 παιχνίδια για να φτάσουμε στο ματς με το Γιβραλτάρ, με τον Σιώπη να βρίσκει δίχτυα (στην 22η συμμετοχή του) και να γίνεται ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο 29χρονος μέσος από την Αλεξανδρούπολη πέτυχε μόλις το δεύτερο γκολ σε όλη την καριέρα του αφού πέρα από εκείνο απέναντι στο Γιβραλτάρ, έχει στο ενεργητικό του ένα ακόμα, σε συλλογικό επίπεδο, με εκτέλεση πέναλτι.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως ο ο Κωνσταντέλιας έκανε ντεμπούτο με την γαλανόλευκη και έγινε ο 628ος παίκτης στην ιστορία που φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, με τον Τάσο Μπακασέτα από την πλευρά του να βρίσκει δίχτυα για έκτη φορά με τα εθνικά χρώματα σε διάστημα μικρότερο των εννέα μηνών.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ