Εθνική Ελλάδας: Ο Κωστούλας θέλει να δείξει στον Γιοβάνοβιτς πως μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ρόλο-κλειδί

Ο Μπάμπης Κωστούλας πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με την Εθνική Ελλάδας στη νίκη επί της Σκωτίας και πλέον ετοιμάζεται να αρπάξει την ευκαιρία από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να γίνει ο τρίτος teenager που θα καθιερωθεί στη γαλανόλευκη μετά τους Καρέτσα και Μουζακίτη.
Στην Ουγγαρία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (16/11) η Εθνική Ελλάδας, η οποία θα κλείσει τον κύκλο της προκριματικής διαδικασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο αντιμετωπίζοντας την Τρίτη (18/11, 21:45) τη Λευκορωσία.
Η γαλανόλευκη επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις καταβάλλοντας με 3-2 τη Σκωτία στο “Γ. Καραϊσκάκης” και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, αποδεικνύοντας πως πήρε το μάθημά της από τον πικρό αποκλεισμό.
Το παιχνίδι κόντρα στους Σκωτσέζους γέννησε νέους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Ανδρέα Τεττέη να λάμπει στο ντεμπούτο του. Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε επίσης ντεμπούτο με τη Σκωτία και ετοιμάζεται να πάρει την ευκαιρία του απέναντι στη Λευκορωσία είναι ο Μπάμπης Κωστούλας.
Ο 18χρονος κυνηγός πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα του Σαββάτου (15/11) και είναι πολύ πιθανό να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην ενδεκάδα από τον έμπειρο Σερβοέλληνα προπονητή στην αναμέτρηση της Ουγγαρίας.
Για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, ο Κωστούλας μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη γαλανόλευκη αγωνιζόμενος στον ρόλο που του είχε δώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, κινούμενος δηλαδή πίσω από τον επιθετικό.
Με τον Τάσο Μπακασέτα τιμωρημένο και τον Γιάννη Κωνστεντέλια τραυματία λοιπόν, ο Μπάμπης Κωστούλας ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού στο “10” απέναντι στη Λευκορωσία, πιθανότατα έχοντας μπροστά του τον Ανδρέα Τεττέη.
Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι της Τρίτης είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό να διαπιστώσει εάν μπορεί να ενσωματώσει στην ομάδα του έναν νέο ρόλο, αφού τόσο ο Μπακασέτας όσο και ο Κωνσταντέλιας παίζουν στη θέση με τελείως διαφορετικό τρόπο, αλλά και για τον ίδιο τον νεαρό ποδοσφαιριστή να δείξει στον Γιοβάνοβιτς πως μπορεί να αποτελέσει βασικό γρανάζι για την επόμενη ημέρα.
Ο Κωστούλας είναι ένας ποδοσφαιριστής που ο Γιοβάνοβιτς είχε στα πλάνα του ήδη από τον Μάρτιο και τα playoffs του Nations League με τη Σκωτία και πλέον ετοιμάζεται και εκείνος να αρπάξει την ευκαιρία του όπως έχει συμβεί ήδη με τους προηγούμενους teenagers της Εθνικής Ελλάδας, τον Κωνσταντίνο Καρέτσα και τον Χρήστο Μουζακίτη.