ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο καταλυτικός Μασούρας και το ραντεβού με την ιστορία

Εθνική Ελλάδας: Ο καταλυτικός Μασούρας και το ραντεβού με την ιστορία
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν καταλυτικός στην πεντάρα της Εθνικής απέναντι στο Καζακστάν και πλέον ετοιμάζεται για το ραντεβού με την ιστορία απέναντι στη Γεωργία (26/3, 19:00, NOVASPORTS PRIME-ALPHA, LIVE SPORT24).

Η Εθνική προετοιμάζεται για το παιχνίδι της δεκαετίας. Η Ελλάδα την Τρίτη (26/3, 19:00, NOVASPORTS PRIME-ALPHA, LIVE SPORT24) κοντράρεται με τη Γεωργία στην Τιφλίδα στον τελικό για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση του "εισιτηρίου" που οδηγεί στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι έγινε το βράδυ της Πέμπτης (21/3) στην OPAP Arena. Εκεί που η Εθνική φιλοδώρησε με πέντε γκολ το Καζακστάν για τα ημιτελικά των playoffs.

Σε μία βραδιά που πολλοί ποδοσφαιριστές της Ελλάδα ξεχώρισαν, ο Γιώργος Μασούρας ήταν καταλυτικός. Στο 15ο λεπτό έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέλκας πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 37ο λεπτό ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα μετά την εξαιρετική μεταβίβαση του Μάνταλου. Πάτησε στην περιοχή, περίμενε την κίνηση του Ιωαννίδη, τον οποίο βρήκε με το εξωτερικό για το 3-0.

Η καταλυτική του παρουσία απέναντι στο Καζακστάν

Ο Μασούρας ήταν κομβικός απέναντι στο Καζακστάν και αυτό δεν αποδεικνύεται μονάχα από τις δύο ασίστ, αλλά και γενικότερα στην παρουσία του στην αναμέτρηση.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός κινήθηκε στην δεξιά πλευρά έχοντας συνολικά 59 ενέργειες με την μπάλα. Στις μεταβιβάσεις του ήταν σχεδόν αλάνθαστος, έχοντας 30 στις 36 πάσες.

Ο Μασούρας είχε επιπλέον έξι key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις που δημιούργησαν ευκαιρία, τις περισσότερες από τον καθένα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, οι δύο από αυτές κατέληξαν και στα δίχτυα των Καζάκων.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έδωσε επίσης και μεγάλες μάχες στον αγωνιστικό χώρο. Είχε 10 κερδισμένες από τις 13 μονομαχίες, κορυφαία επίδοση στην αναμέτρηση. Με λίγα λόγια ο Μασούρας πραγματοποίησε μία τέλεια εμφάνιση.

Το επταήμερο προκρίσεων του Μασούρα

Επτά μέρες πριν από την πεντάρα απέναντι στο Καζακστάν ο Μασούρας έζησε άλλη μία μαγική βραδιά. Στις 14 Μαρτίου ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικράτησε 6-1 στη Σερβία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Μασούρας δεν αγωνίστηκε βασικός, αλλά πέρασε ως αλλαγή στο 96ο λεπτό και ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν κάτι το 5-1. Αγωνίστηκε μεν για 24 λεπτά, ωστόσο κατάφερε να συμβάλει στο παιχνίδι και χάρη σε δική του ενέργεια μπήκε το... κερασάκι στην τούρτα.

Στο 103ο λεπτό του παιχνιδιού έφυγε τετ α τετ απέναντι από τον τερματοφύλακα των Ισραηλινών, Ρόι Μισπάτι, Με πανέξυπνο τρόπο τον πέρασε και γύρισε προς τον Αραμπί, ο οποίος έκανε το τελικό 6-1 στον ερυθρόλευκο θρίαμβο.

Το ραντεβού με την ιστορία απέναντι στη Γεωργία

Τώρα ο Μασούρας θέλει να τριτώσει τις προκρίσεις μέσα σε λίγες μέρες. Απέναντι στη Γεωργία θέλει να προσθέσει ένα... μετάλλιο στην καριέρα του, που είναι η εξασφάλιση του "εισιτηρίου" σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ελλάδας.

Ο Μασούρας έκανε ντεμπούτο με τα γαλανόλευκα στις 18 Νοεμβρίου του 2018 απέναντι στην Εσθονία. Στον τελικό της Τιφλίδας θα συμπληρώσει τα 41 του παιχνίδια με το εθνόσημο, ωστόσο ανήκει στην γενιά των ποδοσφαιριστών που δεν έχει βρεθεί στα τελικά Euro ή Μουντιάλ.

Μία γενιά διψασμένη, η οποία δείχνει πως έχει όλα τα φόντα και τη θέληση να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανήκει σε αυτή την παρέα που είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Όλα βέβαια περνάνε από το κατάμεστο Μπόρις Μπαϊκάτζε το απόγευμα της Τρίτης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO 2024 CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ