ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Αυτή είναι η συμφωνία με την ΕΠΟ - Το συμβόλαιο, οι συνεργάτες και ο ορίζοντας τετραετίας

Εθνική Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Αυτή είναι η συμφωνία με την ΕΠΟ - Το συμβόλαιο, οι συνεργάτες και ο ορίζοντας τετραετίας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής και το SPORT24 παρουσιάζει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Το συμβόλαιο, οι συνεργάτες και ο ορίζοντας τετραετίας.

Η Εθνική ομάδα μπαίνει σε μία νέα εποχή, καθώς ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης ήρθε σε συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προκειμένου να καθίσει στον γαλανόλευκο πάγκο. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο δύο ετών, με τον Σέρβο τεχνικό να αρχίζει τις υποχρεώσεις στο Nations League.

Οι συνεργάτες και το συμβόλαιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλευρό του έμπειρου προπονητή θα βρίσκονται δύο εκ των συνεργατών του στον Παναθηναϊκό, ο βοηθός του, Πρέντραγκ Έρακ και ο γυμναστής, Δημήτρης Δανιηλίδης.

Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, το βέβαιο είναι πως ο Γιοβάνοβιτς θα έχει μεγαλύτερο συμβόλαιο από τις 550.000 ευρώ που λάμβανε ο Γκουστάβο Πογέτ. Όπως, επίσης, είναι δεδομένο πως το ποσό δεν θα πλησιάζει το 1.1. εκατ. ευρώ που έπαιρνε στον Παναθηναϊκό Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το deal έχει κλείσει περίπου στις 800-850.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 61χρονος τεχνικός είχε καλύτερες οικονομικά προτάσεις τόσο από συλλόγους όσο και από εθνικές ομάδες, αλλά τα χρήματα δεν αποτελούν την προτεραιότητά του. Το πλάνο που του παρουσίασε ο κ. Γκαγκάτσης ήταν εκείνο που τον έπεισε να συμφωνήσει για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Νο.1 στόχος του Γκαγκάτση και σημαντικός σε όλες τις Εθνικές

Η αλήθεια είναι πως το προηγούμενο διάστημα ο Γιοβάνοβιτς ήταν κατηγορηματικός πως δεν είχε επαφές με ανθρώπους της ΕΠΟ, όπως είχατε ενημερωθεί από το SPORT24 και τον Αντώνη Οικονομίδη. Κι ο λόγος ήταν πως ήθελε να μιλήσει απευθείας από τη νέα διοίκηση, από την στιγμή που η θητεία της απερχόμενης ολοκληρωνόταν στα τέλη Ιουνίου. Και όντως δεν είχε μιλήσει καν με κάποιον από την προηγούμενη διοίκηση.

Στο μυαλό του κ. Γκαγκάτση ο Γιοβάνοβιτς ήταν η Νο.1 επιλογή εξ αρχής και του το είχε ξεκαθαρίσει απ' την πρώτη στιγμή των συνομιλιών τους. Στον Σέρβο έχει παρουσιαστεί αναλυτικό πλάνο με ορίζοντα τετραετίας. Ωστόσο, ο ίδιος ο προτίμησε να υπογράψει για δύο χρόνια και στη συνέχεια οι δύο πλευρές να συζητήσουν εκ νέου για τη συνέχεια της συνεργασίας τους.

Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, είχε συμβεί και στον Παναθηναϊκό, όταν είχε αρχικά υπογράψει για ένα χρόνο και στη συνέχεια οι δύο πλευρές επέκτειναν τη συνεργασία τους γι' ακόμη δύο χρόνια. Γι' αυτό το λόγο, ο Γιοβάνοβιτς, πέρα από την Εθνική Ανδρών, θα συμβάλλει στη βελτίωση και την εξέλιξη και των υπολοίπων εθνικών ομάδων, έχοντας ρόλο και στον αναπτυξιακό κομμάτι.

Δηλαδή, θα έχει λόγο τόσο για τους συνεργάτες των μικρών εθνικών ομάδων όσο και για τους προπονητές. Ήδη έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Ταουσιάνης θα αναλάβει την Εθνική Ελπίδων, ενώ στο οργανόγραμμα των εθνικών ομάδων δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί και ο Στέλιος Μαλεζάς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ