ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ

Εθνική Δανίας: Έγιναν γνωστοί οι 21 από τους 26 παίκτες που θα πάνε στο Κατάρ, μέσα ο Έρικσεν

Denmark's Christian Eriksen celebrates scoring his side's second goal during the international friendly soccer match between the Netherlands and Denmark at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Saturday, March 26, 2022. The match was Eriksen's first appearance for Denmark since he collapsed after suffering a cardiac arrest during a European Championship game in June. The Netherlands-Denmark friendly was being played at Amsterdam's Johan Cruyff Arena, where Eriksen made his name as a playmaker for Dutch club Ajax. (AP Photo/Peter Dejong)
Denmark's Christian Eriksen celebrates scoring his side's second goal during the international friendly soccer match between the Netherlands and Denmark at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Saturday, March 26, 2022. The match was Eriksen's first appearance for Denmark since he collapsed after suffering a cardiac arrest during a European Championship game in June. The Netherlands-Denmark friendly was being played at Amsterdam's Johan Cruyff Arena, where Eriksen made his name as a playmaker for Dutch club Ajax. (AP Photo/Peter Dejong) © 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας, Κάσπερ Γιούλμαν, έκανε γνωστούς τους 21 από τους 26 παίκτες θα τον συνοδεύσουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να είναι μεταξύ των τελικών επιλογών του.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν συγκίνησε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με το πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, που έφερε την κατάρρευσή του στην πρεμιέρα του Euro 2020, όμως όχι μόνο βγήκε νικητής σε αυτή την περιπέτεια που έζησε αλλά έδειξε πως η δύναμη της ψυχής είναι τεράστια.

Ο προικισμένος μέσος επέστρεψε στα γήπεδα μετά από οκτώ μήνες και φόρεσε διαδοχικά τη φανέλα των Μπρέντφορντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ πέρα από τις νίκες που πέτυχε σε συλλογικό επίπεδο, κέρδισε μία ακόμα μεγαλύτερη, αυτή τη φορά σε εθνικό επίπεδο.

Και αυτό γιατί είναι ένας από τους 21 παίκτες που επέλεξε ο Κάσπερ Γιούλμαν για να πάρει μαζί του για την τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ, με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Δανίας να κάνει γνωστό την Δευτέρα (7/11) πως μέσα στις προσεχείς ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε παικτών που απομένουν για να συμπληρωθεί η αποστολή.

"Υπάρχουν 10-12 παίκτες που διεκδικούν τις πέντε διαθέσιμες θέσεις", είπε χαρακτηριστικά, με το δεδομένο να είναι πως η Δανία θα έχει στα γήπεδα του Κατάρ τον αρχηγό της, Κρίστιαν Έρικσεν, για να την καθοδηγήσει και να την εμπνεύσει τόσο με την κλάση του και την προσωπικότητά του, όσο και με το ψυχικό του μεγαλείο.

Οι 21 παίκτες που ανακοίνωσε ο Γιούλμαν:

Τερματοφύλακες: Σμάιχελ, Κρίστενσεν

Αμυντικοί: Βας, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Κιάερ, Κρίστενσεν, Νέλσον, Στρίγκερ, Μάλε

Μέσοι: Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Γένσεν, Μπρέθγουεϊτ, Σκοβ Όλσεν, Ντάμσγκααρντ, Λίνστρεμ

Επιθετικοί: Βιντ, Ντόλμπεργκ, Κορνέλιους

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ