ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Εθνική Αγγλίας: Ανανέωσε μέχρι το 2024 ο Σάουθγκεϊτ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χειροκροτεί μετά την ήττα της Αγγλίας απ' την Ιταλία
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ χειροκροτεί μετά την ήττα της Αγγλίας απ' την Ιταλία © 2021 CARL RECINES/AP IMAGES, POOL

Χέρι-χέρι με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 θα συνεχίζει να πορεύεται η εθνική Αγγλίας, με τα τρία λιοντάρια να ανακοινώνουν επίσημα την επέκταση της συνεργασίας τους με τον έμπειρο προπονητή.

Ο Γκάρεθ Σάουγκεϊτ κλείνει στο τέλος Νοεμβρίου μία πενταετία στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο η παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Και αυτό γιατί όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/11) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ήρθε σε συμφωνία με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αλλά και τον βοηθό του, Στιβ Χόλαντ, οι οποίοι υπέγραψαν τα νέα συμβόλαιά τους μέχρι το φινάλε του 2004.

Το νέο συμβόλαιο θα φέρει μάλιστα γενναία αύξηση στις αποδοχές του Άγγλου εκλέκτορα, με ρεπορτάζ της "Daily Mail" να αναφέρει πως από τα 3 εκατομμύρια λίρες που κερδίζει ετησίως, αναμένεται να φτάσει γύρω στα 5 εκατομμύρια λίρες ως ετήσιες απολαβές.

Η νέα αυτή συμφωνία σημαίνει ουσιαστικά πως το δίδυμο Σάουθγκεϊτ - Χόλαντ θα ηγηθεί της προσπάθειας των τριών λιονταριών στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όπου η Αγγλία έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στην τελική φάση, ενώ θα αναλάβει να τα οδηγήσει και στο Euro 2024, με τα προκριματικά του συγκεκριμένου τουρνουά να αρχίζουν τον Μάρτιο του 2003.

"Είμαι ικανοποιημένος που ο Στιβ και εγώ επεκτείναμε την παραμονή μας στα αντίστοιχα πόστα μας. Παραμένει ένα εκπληκτικό προνόμιο να καθοδηγείς αυτή την ομάδα.

Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω τον Μαρκ Μπέλινχαμ (CEO της αγγλικής FA) τον Τζον ΜακΝτέρμοτ (τεχνικός διευθυντής της FA) και το διοικητικό συμβούλιο για την υποστήριξή τους και φυσικά τους παίκτες και την ομάδα υποστήριξης για τη σκληρή δουλειά τους.

Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και ξέρω πως οι φίλαθλοί μας είναι ενθουσιασμένοι για αυτά που μπορεί να πετύχει στο μέλλον η συγκεκριμένη ομάδα", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση του συμβολαίου του ο 51χρονος προπονητής.

Υπενθυμίζεται πως ο Σάουθγκεϊτ έφτασε με την εθνική Αγγλίας μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 ενώ τρία χρόνια αργότερα την οδήγησε στον τελικό του Euro 2020 όπου έχασε στα πέναλτι από την Ιταλία στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ