EUROPEAN SUPER LEAGUE

ESPN: "Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μίλαν κινδυνεύουν με διετή αποκλεισμό από την UEFA"

Ο Τσέφεριν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου της UEFA
Ο Τσέφεριν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου της UEFA Ⓒ 2021 RICHARD JUILLIART/UEFA VIA AP

H UEFA ετοιμάζεται να επιβάλλει διετή αποκλεισμό σε Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μίλαν όσο εκείνες δεν έχουν αποτραβηχτεί επίσημα από τη European Super League, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ESPN.

Η κόντρα μεταξύ της UEFA και των ομάδων που σήκωσαν μπαϊράκι και επεδίωξαν την απόσχιση μέσω της δημιουργίας της European Super League δεν έχει τελειώσει. Ίσα-ίσα μοιάζει έτοιμη να ξαναφουντώσει, με την αμερικανική ιστοσελίδα "ESPN" να επικαλείται πηγές κοντά στις δύο πλευρές και να υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να επιβάλλει αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους συλλόγους όχι μόνο θέλησαν να ενταχτούν σε αυτή την κλειστή λίγκα αλλά δεν έχουν ακόμα διαχωρίσει τη θέση τους από το εν λόγω πρότζεκτ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως στο τραπέζι υπάρχει πάντα η επιλογή να επιβάλλει την ανώτερη ποινή σε αυτές τις ομάδες, που δεν είναι άλλη από δύο χρόνια αποκλεισμό είτε από το Champions League ή από το Europa League. Υπάρχει όμως και έντονο παρασκήνιο τις τελυταίες ώρες, που η αμερικανική ιστοσελίδα το βγάζει στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας πως είναι τέσσερις οι ομάδες που κινδυνεύουν με τη διετή καμπάνα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

"Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει περάσει τις 10 τελευταίες ημέρες συζητώντας με τους 12 συλλόγους σε μία προσπάθεια να συμφωνήσουν για μία όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή και να καταλήξουν σε μία επίσημη και οριστική δέσμευση πως δεν θα επιχειρήσουν από εδώ και πέρα να ακολουθήσουν το δρόμο της European Super League.

Μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είχαν βρει κοινό σημείο επαφής με επτά συλλόγους: Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Κοντά σε συμφωνία ήταν και με την Ίντερ, παρότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.

Οι εναπομείναντες τέσσερις σύλλογοι -Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν- παραμένουν κολλημένοι στις θέσεις τους και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που επιβάλλει η UEFA για την παραβίαση του Άρθρου 51 που αναφέρει ότι "Δεν μπορούν να γίνονται συμμαχίες μεταξύ των συλλόγων, άμεσα ή έμμεσα, για τη τη δημιουργία διαφορετικών Ευρωπαϊκών Οργανισμών, χωρίς την άδεια της UEFA", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Με το "Espn" να προσθέτει: "Οι τέσσερις αυτοί σύλλογοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε ισχυρή θέση θεωρώντας πως ζητούσαν την άδεια της UEFA για αναγνώριση και για να τρέξουν τη νέα διοργάνωση και δεν προσπαθούσαν να σπάσουν τα δεσμά τους με την UEFA. Εάν 9 από τους 12 συλλόγους που ήταν δεσμευμένοι με την European Super League επίσημα αποχωρήσουν, τότε το πρότζεκτ θα τερματιστεί επίσημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE UEFA CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ