ΑΡΗΣ

Ερυθρός Αστέρας - Άρης 2-1: Φιλική ήττα με περιθώρια βελτίωσης για τους κίτρινους

Ο Μπρούνο Γκάμα με τη φανέλα του Άρη
Ο Μπρούνο Γκάμα με τη φανέλα του Άρη PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 2-1 του Άρη, χάρη στα τέρματα των Μπάμπιτς (59') και Κάνγκα (81'), με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να μειώνει με τον Μπερτόγλιο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Αστόχησε από την άσπρη βούλα ο Ματέο Γκαρσία στο 76'.

Ο Άρης αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα στην Αυστρία, στο πρώτο φιλικό των κίτρινων επί αυστριακού εδάφους, στο Σοχάου, με τον Ερυθρό Αστέρα να επικρατεί 2-1, δείχνοντας πιο έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έχοντας στην κατοχή τους την μπάλα, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως στην αντεπίθεση.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα ήταν με τον Κρίστοβιτς στο 21'. Ο Σέρβος επιθετικός μπήκε στην περιοχή, έφυγε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουέστα να κρατάει το μηδέν με εξαιρετική επέμβαση.

Δέκα λεπτά μετά, η ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς απείλησε ξανά, όμως το σουτ του πρώην μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Κάταϊ, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χούλιαν Κουέστα.

Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, σπαταλώντας μια καλή στιγμή με τον Ματέο Γκαρσία στο 36'. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Πόποβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Άκη Μάντζιο να προχωρά σε αρκετές αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 59'. Ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μπάμπιτς πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 62' ο Κάταϊ έκανε την κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο στην περιοχή και ο Μπεν τσίμπησε την μπάλα με τον Σιαμπάνη να την βρίσκει ελάχιστα και να παραχωρεί κόρνερ.

Οι παίκτες του Στάνκοβιτς είχαν τις ευκαιρίες τους μέχρι το 70', ωστόσο οι προσπάθειες των Σίρνιτς (66') και Πάβκοφ (68') κατέληξαν λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Στο 71΄ο Άρης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι. Εκτέλεση φάουλ του Γκάνεα από τα δεξιά, ο Μπερτόγλιο ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Άρης, ο οποίος ανέβασε ρυθμό για ένα δεκάλεπτο 70-80', κέρδισε πέναλτι στο 76'. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα σε καίριο σημείο. Ο Μπερτόγλιο μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπάμπιτς, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματέο Γκαρσία, ωστόσο η μπάλα κατέληξε ψηλά.

Τρία λεπτά μετά οι κίτρινοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Ο Μπρούνο ανατράπηκε από τον Σανόγκο εντός περιοχής και την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπερτόγλιο, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Ένα λεπτό μετά, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπακαγιόκο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάνγκα, ο οποίος ευστόχησε. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που απειλούσε περισσότερο, ψάχνοντας και τρίτο γκολ, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη τελική προς την εστία του Σιαμπάνη, με αποτέλεσμα το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Άρης: Κουέστα (46' Σιαμπάνης), Γκάνεα (80' Χατζηπιρπιρίδης), Μαρμαρίδης (46' Σούντγκρεν), Δεληζήσης (80' Μαρτίνης), Ασλανίδης (46' Μπεναλουάν), Ματίγια (46' Σάκιτς), Κριμιτζάς (80' Σάσα), Γκάμα, Τσαγκαλίδης (46' Μαντσίνι), Γκαρσία, Μάνος (46' Μπρούνο)

TAGS ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ