ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie: Ο Δουβίκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν

Eredivisie: Ο Δουβίκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν
PHOTO BY HCA - JENNIFER HENDRIKS / ANP MAG / ANP VIA AFP

Ο Τάσος Δουβίκας ολοκλήρωσε μία εξαιρετική σεζόν με το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της Eredivisie, χάρη στα 19 γκολ που πέτυχε για την Ουτρέχτη. Μαζί του ο Τσάβι Σίμονς.

Ο Τάσος Δουβίκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη φετινή Eredivisie, ύστερα από το πέρας της 34ης αγωνιστικής και το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Έμεν.

Ο Έλληνας επιθετικός ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 γκολ σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Ουτρέχτη, έχοντας και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, σημείωσε και δύο χατ τρικ, ένα κόντρα στην Άλκμααρ και ένα κόντρα στη Φορτούνα.

Ο 23χρονος διεθνής έχει τα ίδια γκολ με το wonderkid της Αϊντχόφεν, Τσάβι Σίμονς, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άλκμααρ, μεταξύ των οποίων και το έσχατο της σεζόν, στο 90+8', με το οποίο έπιασε τον Δουβίκα.

Ο Δουβίκας έγινε ο τρίτος Έλληνας που καταφέρνει να ολοκληρώσει μια σεζόν στην Eredivisie ως ο κορυφαίος σκόρερ και ο δεύτερος τα τελευταία τρία χρόνια, αφού το 2020-2021 τον ίδιο τίτλο είχε κατακτήσει ο Γιώργος Γιακουμάκης με τα 26 γκολ που σημείωσε για τη Φένλο. Η αρχή είχε γίνει το 1997-1998, όταν ο Νίκος Μαχλάς είχε σκοράρει 34 φορές για τη Φιτέσε, κατακτώντας παράλληλα και το Χρυσό Παπούτσι της Ευρώπης για τη σεζόν.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ