ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie: Νέο γκολ Δουβίκα που παρέμεινε πρώτος σκόρερ, τρεις ασίστ ο Παυλίδης

Eredivisie: Νέο γκολ Δουβίκα που παρέμεινε πρώτος σκόρερ, τρεις ασίστ ο Παυλίδης
TWITTER

Ο Τάσος Δουβίκας παρέμεινε επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ της Eredivisie ύστερα από το γκολ που σημείωσε στην ήττα της Ουτρέχτης από τον Άγιαξ. Τρεις ασίστ ο Παυλίδης κόντρα στη Νάιμεχεν.

Ο Τάσος Δουβίκας ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος Έλληνας επιθετικός που στέφεται πρώτος σκόρερ της Eredivisie, αφού με το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άγιαξ για την Ουτρέχτη στην ήττα 1-3, διατηρήθηκε ένα τέρμα πάνω από τον Τσάβι Σίμονς.

Ο Έλληνας επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" στο 49ο λεπτό, με προσπάθεια κόντρα στη ροή του αγώνα μέσα από την περιοχή, φτάνοντας τα 18 γκολ στη σεζόν. Ο Άγιαξ κατάφερε να βρει δύο γκολ και να πάρει τη νίκη λίγο αργότερα και να παραμείνει τρίτος, όμως η Ουτρέχτη (στην εστία της οποίας καθόταν ο Βασίλης Μπάρκας) έχει μπει ήδη στα playoffs Ευρώπης και θα διεκδικήσει θέση στο Europa Conference League.

Εντυπωσιακός ήταν ακόμα ένας Έλληνας επιθετικός, αν και δεν σκόραρε. Η Άλκμααρ επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Ναϊμέχεν ύστερα από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Europa Conference League, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να δίνει τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του για τη νίκη που κρατά την Άλκμααρ (που είχε στην άμυνα τον Παντελή Χατζηδιάκο) δύο βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ στην 4η θέση.

Στους άλλους Έλληνες της κατηγορίας, ο Λάζαρος Λάμπρου άρχισε βασικός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο στη νίκη 3-0 της Εξέλσιορ κόντρα στη Φορτούνα και εξασφάλισε την παραμονή στην Eredivisie. Για τους ηττημένους, ο Δημήτρης Σιόβας ήταν τιμωρημένος κι έμεινε εκτός αποστολής. Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς επιβλήθηκε με 3-0 της Φόλενταμ έχοντας τον Αβέντις Αβεντισιάν στον πάγκο.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ