ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie: Η Αϊντχόφεν στο Champions League, ο Άγιαξ κρατήθηκε πάνω απ' την Άλκμααρ και βγήκε στο Europa League

Ο Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άγιαξ για την Eredivisie 2022-2023 στο "Φίλιπς Στάντιον", Αϊντχόφεν | Κυριακή 23 Απριλίου 2023
Ο Λουκ ντε Γιονγκ της Αϊντχόφεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Άγιαξ για την Eredivisie 2022-2023 στο "Φίλιπς Στάντιον", Αϊντχόφεν | Κυριακή 23 Απριλίου 2023 © 2023/PETER DEJONG/AP IMAGES

Η Αϊντχόφεν πήρε βαθμό απέναντι στην Άλκμααρ και τερμάτισε στη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League. Ο Άγιαξ ηττήθηκε απ' την Τβέντε και περιορίστηκε στο Europa League. Ο Τάσος Δουβίκας σκόραρε ξανά και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν.

Η Αϊντχόφεν του υπηρεσιακού τεχνικού Φρεντ Ρούτεν κατάφερε να πάρει την νίκη 2-1 μέσα στο Άλκμααρ και να ολοκληρώσει τη χρονιά στη 2η θέση της Eredivisie που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Με τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ να αποτελεί παρελθόν εδώ και μερικές ημέρες ύστερα από την ξαφνική παραίτησή του, οι κυπελλούχοι Ολλανδίας αντιμετώπισαν με παγωμάρα την ομάδα του Παντελή Χατζηδιάκου και του Βαγγέλη Παυλίδη, που κυνηγούσαν την 3η θέση και το Europa League. Ο Τσάβι Σίμονς κατάφερε να αξιοποιήσει μία από τις καλές ευκαιρίες των φιλοξενουμένων και τους έδωσε το προβάδισμα. Παρά την ισοφάριση με πέναλτι του Γέσπερ Κάρλσον, η Αϊντχόφεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 χάρη σε νέο γκολ του Σίμονς και μαζί τη 2η θέση.

Ο Άγιαξ που κυνηγούσε την Αϊντχόφεν δεν κατάφερε να την πλησιάσει, ύστερα από την ήττα του με 1-3 από την Τβέντε, με συνέπεια να περιοριστεί στο Europa League, αφήνοντας την Άλκμααρ στην 4η θέση και το Europa Conference League.

Η Ουτρέχτη αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Έμεν και τον Τάσο Δουβίκα να σκοράρει για 19η φορά φέτος και να κατακτά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας μαζί με τον Σίμονς (ο Βασίλης Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων). Μαζί με την Τβέντε, τη Σπάρτα και τη Χέρενφεν θα μπουν σε διαδικασία playoffs για το δεύτερο εισιτήριο του Europa Conference League.

Από εκεί και πέρα, σκόρερ χρίστηκαν οι Νίκος Αγραφιώτης (διεθνής με τις μικρές εθνικές Σερβίας) και Λάζαρος Λάμπρου, στην εκτός έδρας ήττα της Εξέλσιορ κόντρα στη Φόλενταμ με 2-3, ενώ ο Δημήτρης Σιόβας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ισοπαλίας 1-1 της Φορτούνα με τη Ναϊμέχεν. Τέλος, ο Αβεντίς Αβεντισιάν δεν αγωνίστηκε στην εκτός έδρας ήττα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς από τη Χέρενφεν.

Η ταυτότητα της Eredivisie 2022-2023

  • Πρωταθλήτρια: Φέγενορντ
  • Champions League: Φέγενορντ (όμιλοι), Αϊντχόφεν (3ος προκριματικός)
  • Europa League: Άγιαξ (playoffs)
  • Europa Conference League: Άλκμααρ (3ος προκριματικός), Τβέντε ή Ουτρέχτη ή Σπάρτα ή Χέρενφεν (2ος προκριματικός)
  • Μπαράζ παραμονής: Έμεν, Μπρέντα, Φένλο, Άλμερε Σίτι
  • Υποβιβασμός: Καμπούρ, Χρόνινχεν
  • Προβιβασμός: Χεράκλες, Τσβόλε
  • 1ος σκόρερ: Τάσος Δουβίκας (19 γκολ, Ουτρέχτη), Τσάβι Σίμονς (19 γκολ, Αϊντχόφεν)
  • KNVB Beker: Αϊντχόφεν
  • Johan Cruyff Shield: Αϊντχόφεν
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΙΑΞ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ