ΕΠΟ

ΕΠΟ: Φεύγει από το Γουδί μέχρι τον Ιούνιο, τι ακριβώς ισχύει με το χρέος

Τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί
Τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί ΙΝΤΙΜΕ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλάζει γραφεία, μέχρι τον Ιούνιο θα αποχωρήσει από το Γουδί και βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τόπου στέγασης. Τι ισχύει με την ΕΤΑΔ και το χρέος που έχει δημιουργηθεί.

Στην ημερήσια διάταξη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ήταν το θέμα των γραφείων. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλάζει γραφεία από τον Ιούνιο, καθώς φεύγει από το Γουδί.

Η σύμβαση της ΕΠΟ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου έληξε τον Αύγουστο του 2019 και εκ τότε δεν έγινε τίποτα. Από το 2009 έως το 2019, που ίσχυε η σύμβαση, η Ομοσπονδία δεν πλήρωνε κάποιο ενοίκιο. Ο λόγος είναι ότι ανέλαβε να φτιάξει τα γραφεία αντί ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα συνέδραμε οικονομικά στο εγχείρημα και η UEFA.

Εφόσον δεν έγινε τίποτα μετά το 2019, η ΕΤΑΔ έκανε πρόταση στην ΕΠΟ για παραμονή αντί του ποσού των 12.000 ευρώ τον μήνα μέχρι τον Ιούνιο και 17.000 έπειτα. Επιπλέον, από τον Αύγουστο του 2019 το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ την ημέρα. Δεδομένου ότι έχει συγκεντρωθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό, θα δημιουργηθεί μία επιτροπή από την ΕΠΟ, η οποία θα διαπραγματευτεί με την ΕΤΑΔ να μειώσει την τιμή του προστίμου.

Μόλις έγινε γνωστό το ζήτημα υπήρξε συνάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη με την ΕΤΑΔ και άλλη μία προ 20ημέρου από τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ. Παράλληλα, η επιτροπή που θα συσταθεί θα έχει και άλλη υποχρέωση που είναι η ανεύρεση του νέου χώρου που θα στεγάσει τα νέα γραφεία της ΕΠΟ. Μάλιστα, ο Μάκης Γκαγκάτσης πρότεινε στην εκτελεστική επιτροπή και την αγορά των νέων γραφείων, προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ