GREXIT

Επιστολή, εκλογές, προθεσμία 15 ημερών

Επιστολή, εκλογές, προθεσμία 15 ημερών

Χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει τροποποιήσεις σε τρία άρθρα του αθλητικού νόμου περιμένουν μέχρι την Παρασκευή στην ΕΠΟ, με έγγραφο που αναμένεται να σταλεί από τη FIFA και θα συνυπογράφεται από την UEFA.

Κι αν αυτές δεν γίνουν από τον Σταύρο Κοντονή, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις με το αναπόφευκτο “Grexit”. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η FIFA θα δίνει περιθώριο 15 ημερών και δεν θα είναι άμεσο το Grexit; Η απάντηση;

Λόγω των επικείμενων εκλογών στην παγκόσμια συνομοσπονδία. Στις 29 Μαϊου ο Γιόζεπ Μπλάτερ, με τον οποίο έχει συναντηθεί στο παρελθόν ο Γιώργος Γκιρτζίκης, θέλει την ψήφο της ΕΠΟ, καθώς δεν είναι ο μοναδικός υποψήψιος.

Και για να την σιγουρέψει, αναμένεται να στείλει επιστολή με την απειλή αποκλεισμού (αυτό επιθυμεί ο Γκιρτζίκης), όχι με οριστικό αποκλεισμό από τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα, συνεπώς και από την ψηφοφορία. Ταυτόχρονα, θα δίνει τον χρόνο στην ελληνική ομοσπονδία να τον στηρίξει στις αρχαιρεσίες και στην κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.

Υπάρχουν, πάντως και ορισμένοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η επιτροπή εκτάκτων υποθέσεων της FIFA έχει αποφασίσει ήδη το Grexit και απλά περιμένει το κατάλληλο τάιμινγκ προκειμένου να το ανακοινώσει. Ιδωμεν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αν και στην Ελλάδα πάντα βρίσκεται τρόπος αποφυγής των άκρων. Εστω και την τελευταία στιγμή...

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ