Επικεντρώθηκαν στην τακτική

Οι παίκτες της Ξάνθης έριξαν σήμερα (2/5) το "βάρος" τους στην τακτική, ενώ για το Σάββατο (3/5) υπάρχει φιλικό στη Δράμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μπαράζ παραμονής.
Η σεζόν μπορεί για τις περισσότερες ομάδες να έχει ολοκληρωθεί, όχι όμως και για την SKODA Ξάνθη, η οποία έχει να δώσει τον αγώνα της χρονιάς με τον τρίτο της Football League. Ο νικητής της μάχης αυτής, θα παίξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Super League, επομένως άπαντες στο “στρατόπεδο” της ομάδας της Θράκης βρίσκονται σε… εγρήγορση.
Τελικά το φιλικό παιχνίδι της Ξάνθης με την Δόξα Δράμας στην Δράμα θα διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο (3/5) καθώς ο Σταύρος Δαϊλάκης έπεισε τους ποδοσφαιριστές των Δραμινών να αγωνιστούν.
Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ομάδας της Δράμας έπεισε τους ποδοσφαιριστές της παίξουν στο φιλικό (16:30) μετά την παρουσία του και την ομιλία που τους είχε στα αποδυτήρια της ομάδας παρόντος του γενικού αρχηγού των “μαυραετών” Κώστα Παπαλάμπρου.
Με τον τρόπο αυτό ο Νίκος Κεχαγιάς θα έχει την ευκαιρία να δει αγωνιζόμενους τους ποδοσφαιριστές του για πρώτη φορά στην διάρκεια της μίνι προετοιμασίας για το νοκ άουτ παιχνίδι των μπαράζ της παραμονής στην Super League.
Αυτό που θα γίνει στις αρχές του Ιούνη με την 3η ομάδα από το πρωτάθλημα των μπαράζ της ανόδου της Football League. Για τον λόγο αυτό ο Νίκος Παπαδημητρίου βρέθηκε την Τετάρτη (30/4) στο Αιγίνιο όπου και παρακολούθησε το παιχνίδι μεταξύ του Αιγινιακού και του Ολυμπιακού Βόλου.
Την Παρασκευή (2/5), οι παίκτες της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σε σχέση με την ώρα έναρξης των προηγούμενων προπονήσεων και αυτό γιατί όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα έπρεπε να βρεθεί στην βράβευση της ομάδας μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης για την άνοδο στην Β’ Εθνική.
Λίγο πριν τις 16:30, τεχνικό επιτελείο και παίκτες ξεκίνησαν τις καθιερωμένες ασκήσεις προθέρμανσης και στη συνέχεια το βάρος έπεσε στις ασκήσεις τεχνικής – τακτικής σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.
Με το αυριανό (3/5) φιλικό στη Δράμα (16:30) ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της μίνι προετοιμασίας για τον αγώνα μπαράζ, τον οποίον περιμένουν όλοι στην ομάδα, ώστε να… σωθεί η χρονιά και να μην γνωρίσουν οι Θρακιώτες την “πικρή γεύση” του υποβιβασμού.