ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Τα ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τη μανία των χούλιγκαν - Η στιγμή της επίθεσης στον Μιχάλη

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Τα ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τη μανία των χούλιγκαν - Η στιγμή της επίθεσης στον Μιχάλη

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την αιματηρή επιδρομή χούλιγκαν, στη Νέα Φιλαδέλφεια, έρχονται στη δημοσιότητα. VIDEO καταγράφει τη στιγμή που ο 29χρονος δέχεται επίθεση με ρόπαλο, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Ρεπορτάζ NEWS247.

Την ώρα που οι χούλιγκαν έχουν πάρει τον δρόμο των φυλακών, νέα στοιχεία προκύπτουν αναφορικά με την αιματηρή επίθεση που έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, με τραγικό απολογισμό τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό με ρόπαλα, ενώ ο 29χρονος είχε δεχθεί τη θανατηφόρα μαχαιριά, έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ.

Η ώρα είναι 23:05, το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Τα επεισόδια έχουν ήδη αρχίσει αφού έκαναν την εμφάνισή τους οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στο βίντεο διακρίνεται ο αδικοχαμένος Μιχάλης με γάντια και κράνος να τρέχει προς το σημείο όπου εμφανίστηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό.

Οι φωτοβολίδες και τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή και οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο σημείο αναγκάζονται να γυρίσουν προς τα πίσω. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ενώ υποχωρούν προς την πλατεία, στην κεντρική είσοδο της OPAP ARENA, όπου βρίσκονται οι καφετέριες, διακρίνεται και πάλι ο 29χρονος. Τότε, κάποιος τού καταφέρνει ένα χτύπημα με ρόπαλο από πίσω, με τον ίδιο να προσπαθεί να ξεφύγει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, διακρίνεται ο Μιχάλης -που βλέπει ότι δεν τον καταδιώκει κανείς- να βγάζει το κράνος του και κοιτάει το αριστερό του μπράτσο.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αντιλαμβάνεται ότι έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του τραύματος και συνεχίζει να προχωρά προς την πεζογέφυρα. Στη συνέχεια, φαίνεται να κατευθύνεται στο παραπλήσιο περίπτερο, όπου επιχειρεί να κρυφτεί. Εκεί χάνει τις αισθήσεις του. Λίγα λεπτά μετά, εμφανίζεται το ασθενοφόρο που τον παραλαμβάνει.

Για να αντιληφθεί ο κόσμος τη σφοδρότητα και την ανθρωποκτόνο διάθεση, σε άλλα πλάνα φαίνεται ένας οπαδός της ΑΕΚ, τον οποίο Κροάτης χούλιγκαν χτυπάει μαζί με άλλον βάναυσα, στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά της ασφάλειας εξετάζονται καρέ - καρέ τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν για να βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ανθρώπου που έδωσε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσούρη.

Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τη φιγούρα του δράστη, και προς αυτή την κατεύθυνση ενδέχεται να βοηθήσει το DNA που ελήφθη και από τους 105 κατηγορούμενους.

Σημειώνεται πως στην ΕΛ.ΑΣ. αρνούνται πως υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο που αποτυπώνει τον δράστη και τη στιγμή του μαχαιρώματος, υπάρχουν όμως αρκετά πλάνα από επιθέσεις που δέχτηκε το θύμα από 2-3 άτομα με διάφορα αντικείμενα.

Δικηγόρος οικογένειας 29χρονου: "Δεν γνωρίζουμε εάν ο δράστης είναι μεταξύ των συλληφθέντων"

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (14/08) στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της δολοφονίας είναι μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ τόνισε πως το υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να οδηγήσει στον δράστη.

«Τέλος ο κύκλος των απολογιών. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη. Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι' αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε:

"Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία".

Σε ερώτηση σχετικά με το βίντεο, που κάποιοι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι υπάρχει και δείχνει τον δράστη, ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι δεν έχει δει τέτοιο υλικό. "Έχω δει την φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει τα Μέσα, δεν έχω δει το βίντεο, διότι δεν έχουμε ακόμα ως οικογένεια πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας, διότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ακόμα κατά αγνώστων, οπότε η δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας από τον αδερφό είναι ακόμα κατ’ αγνώστων, δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Επομένως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας".

Σε ερώτηση για το εάν το υλικό είναι ημιτελές γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις κατά την διαδικασία των συλλήψεων απάντηση: "Ενδεχομένως ναι. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, θέλουμε την αλήθεια, δεν θέλουμε να πάρουμε έναν δρόμο και να πούμε αυτός είναι ο δολοφόνος. Θέλουμε αλήθειες".

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει το υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. "Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες".

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ