ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Εντυπωσιακή πρεμιέρα ο Άγιαξ

Χουντελααρ

Ο Άγιαξ συνέτριψε με 8-1 την Ντε Γκράαφσαπ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Ολλανδίας έκανε ο Άγιαξ. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε διέλυσε με 8-1 (!) τη Ντε Γκράαφσαπ εκτός έδρας και έδειξε πως παρά την παραχώρηση των Σνάιντερ και Μπάμπελ παραμένει ισχυρός, τουλάχιστον εντός των τειχών.

Τέσσερα γκολ σημείωσε για τον ”Αίαντα” ο Χούντελααρ, δύο ο Μαντούρο, ενώ δίχτυα βρήκαν ακόμη οι Σουάρεθ και Μπακιρτσίογλου. Η πρωταθλήτρια Αϊντχόβεν επικράτησε δύσκολα της Χέρακλες εκτός έδρας με 2-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο και έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο. Σάρωσε εκτός έδρας την Ουτρέχτη η Φέγενορντ και έδειξε πως επιστρέφει στις παλιές καλές στιγμές. Μεγάλη νίκη και για τη Φίτεσε επί της Σπάρτα στο Ρότερνταμ.



Το Σάββατο η Άλκμααρ συνέτριψε με 4-0 τη νεοφώτιστη Φένλο. Ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος επιθετικός Άρι σημείωσε δύο τέρματα για την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ, που φιλοδοξεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο. Η Γκρόνινγκεν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπρέντα με 3-0, ενώ η Τβέντε, που τερμάτισε τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα, επιβλήθηκε με 2-0 της Εξέλσιορ εκτός έδρας με τον Ενκούφο να σημειώνει και τα δύο γκολ.




Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Χέρενφεν-Βίλεμ
0-0

Μπρέντα-Γκρόνινγκεν
0-3 (45’ Λόβρε, 73’ Νέβλαντ, 90’ πεν. Φλέντερους)

Άλκμααρ-Φένλο
4-0 (7’ Αγκουστιέν, 32’, 58’ πεν. Άρι, 79’ Μεντούνιανιν)

Εξέλσιορ-Τβέντε
0-2 (10’, 71’ πεν. Ενκούφο)

Ναϊμέγκεν-Ρόντα
1-1 (39’ Μπόικερινγκ-85’ Λάμα)

Ντε Γκράαφσαπ-Άγιαξ
1-8 (72’ Ντε Γκρουτ-36’, 70’, 90’ πεν., 90+ Χούντελααρ, 42’ Σουάρεθ, 55’, 59’ Μαντούρο, 61’ Μπακιρτσίογλου)

Ουτρέχτη-Φέγενορντ
0-3 (25′ Μπρούινς, 62′ Χοφς, 85′ Μακάι)

Χέρακλες-Αϊντχόφεν
0-2 (83′ Αφελάι, 90′ Ζόνεφελντ)

Σπάρτα Ρότερνταμ-Φίτεσε
1-2 (20′ Ντίσελς-77′ Φαν Ντερ Σάαφ, 82′ Σβερτς)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ