ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να το πιεις στο ποτήρι

Ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να το πιεις στο ποτήρι
AP PHOTO / MARTIN MEISSNER

Το Euro 2024 προβλέπεται γεμάτο έντονες συγκινήσεις, σε μια διοργάνωση που θα αποτελέσει άλλωστε το κύκνειο άσμα για πολλούς ποδοσφαιριστές που καθόρισαν τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις στην Ευρώπη την τελευταία δεκαπενταετία.

Αυτό το τουρνουά έρχεται εν μέσω καλοκαιριού, αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων και τραυματισμών σημαντικών πρωταγωνιστών του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά αν κρίνουμε από το πάθος των πιο έμπειρων παικτών και των ανερχόμενων σταρ του football-system, όλοι διψούν και ονειρεύονται την κούπα που πριν τρία καλοκαίρια σήκωσε η "Σκουάντρα Ατζούρα", στον ουρανό του Γουέμπλεϊ πριν από τρία χρόνια.

Πρώτη και καλύτερη η -φιναλίστ εκείνης της διοργάνωσης- Αγγλία.

Με ποιότητα στο ρόστερ της, την απαραίτητη ανανέωση και τις υποσχέσεις από τα προκριματικά και τα πιο πρόσφατα φιλικά, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στοχεύει ψηλά. Τόσο ψηλά, που αν και φέτος δεν τα καταφέρει, είναι πολύ πιθανό ότι θα επιστρέψει στο κοουτσάρισμα ξένου ομοσπονδιακού προπονητή…

Στο γκρουπ των φαβορί: Γερμανία και Ισπανία χωρούν σε αυτό το καρέ, μόνο μαζί με τη Γαλλία του Εμπαπέ. Και αυτό γιατί τόσο τα "πάντσερ" όσο και οι Ίβηρες έχουν στο παιχνίδι τους το στοιχείο, που καθορίζει πλέον σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τον νικητή των αγώνων στις κορυφαίες διοργανώσεις…Και αυτό είναι ο κυριαρχικός τρόπος παιχνιδιού.

Το "κυνήγι του γκολ" και όχι το "κρυφτό - κυνηγητό" αλλάζει τις ισορροπίες. Πλέον κερδίζει αυτός που παίζει πιο επιθετικά, που βλέπει το ποδόσφαιρο από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Κερδίζει είτε επειδή παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και σκοράρει, είτε επειδή και ηττημένος να φύγει από το γήπεδο, θα πάρει το χειροκρότημα του κόσμου…

Σε αυτή τη λογική, αυτές οι τέσσερις ομάδες ανταποκρίνονται στα ζητούμενα. Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία έχουν αυτο το κάτι παραπάνω για να φτάσουν... all the way που λέμε.

Ακολουθούν εκπλήξεις που παραμένουν ισχυρές δυνάμεις όπως Πορτογαλία, Ιταλία και Κροατια, ενώ ακόμα πιο πίσω βρίσκονται ομάδες που δεν γεμίζουν το μάτι ονομαστικά, αλλά παικτικά είναι ικανές να διαφοροποιηθούν από τη μάζα. Αυστρία, Ελβετία, Τουρκία, Ολλανδία και Σερβία ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία…

Σταχτοπούτα όπως το 2004, είναι δύσκολο να υπάρξει.

Αυτό που θα δούμε στα γήπεδα της Γερμανίας είναι επίσης η "αλλαγή φρουράς". Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Τόνι Κρόος, Μάνουελ Νόιερ, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Λούκα Μόντριτς για παράδειγμα, θ’ αποτελέσουν παρελθόν και τα σκήπτρα θα πάνε σε Κιλιάν Εμπαπέ, Πέδρι, Λαμίν Γιαμάλ, Τζουντ Μπέλιγχαμ και Τζαμάλ Μουζιάλα. Πλέον αυτοί θα καθορίσουν το τι θα συμβεί στα γήπεδα όλου του κόσμου και ειδικότερα της Γηραιάς Ηπείρου, την επόμενη δεκαετία. Η νέα γενιά θα φέρει νέο αέρα, ελπίζουμε θέαμα ακόμη υψηλότερου επιπέδου και φυσικά τίτλους.

Η παρακαταθήκη των προαναφερθέντων legends, αγγίζει σχεδόν ταβάνι. Αυτό το ταβάνι που καλούνται να πιάσουν οι ελπιδοφόροι νέοι, είναι αρκετά κοντά και μέσα από αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει και η παράδοση-παραλαβή από τους μεν στους δε, από τη μια στην άλλη γενιά.

Προσβλέποντας παράλληλα αυτή η διοργάνωση, να ανεβάσει κατηγορία αυτούς που θα τολμήσουν περισσότερο και θα ξεχωρίσουν από τη μάζα… Βιρτς, Σκαμάκα, Βλάχοβιτς, Λεάο και Γιλντίζ είναι μόλις λίγα αλλά καλά ονόματα που ανεβάζουν στροφές αναζητώντας το δικό τους όνειρο να πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Το πάρτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αρχίζει πάντα με ένα ματς όπου οι αποστάσεις μπορούν να αλλοιωθούν εντελώς, αλλα και να μακρύνουν επικίνδυνα. Το αποψινό Γερμανία - Σκωτία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε προδιαθέτουν να μην χάσεις ούτε λεπτό. Ένα σπουδαίο φαβορί και το μεγάλο αουτσάιντερ που καραδοκεί.

Εν μέσω αυτού του αγώνα και του τελικού της διοργάνωσης στις 14 Ιουλίου, όλες αυτές τις ημέρες μέσα από τις ανταποκρίσεις του SPORT24, θα σας μιλάμε και για μια διοργάνωση όπου όλα φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν στην εντέλεια.

Το θέμα της ασφαλείας, της μετακίνησης δεκάδων χιλιάδων οπαδών, των υποδομών των γηπέδων και των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες οι Γερμανοί το έχουν λύσει προ πολλού. Έχουν φιλοξενήσει Μουντιάλ το 2006 και αποζημιώνονται με μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση.

Κι αν εμάς τους Έλληνες μας πιάνει μια μελαγχολία επειδή δεν θα δούμε την εθνική μας σε αυτά τα γήπεδα διαμάντια, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα λοιπόν, ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί αυτό το τρελό πάρτι και να φωνάξουμε "Ζήτω το ποδόσφαιρο", προσβλέποντας σε ακόμα καλύτερες ημέρες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κι ας είναι, θα επιζήσουμε και πάλι όπως κάνουμε πάντα σε αυτή τη ζωή…

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ