ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εμβιλά: "Είμαι ανοιχτός για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου"

Εμβιλά: "Είμαι ανοιχτός για μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου"
EUROKINISSI

Ο Γιαν Εμβιλά ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως εξετάζει προσεκτικά όλα τα δεδομένα για τη συνέχεια της καριέρας του, από τη στιγμή που μένει ελεύθερος, εκφράζοντας την επιθυμία να είναι σε ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions η στο Europa League.

Ο Γιαν Εμβιλά ήρθε το καλοκαίρι του 2020 στη χώρα μας, αποδεχόμενος την πρόταση του Ολυμπιακού έχοντας μείνει ελεύθερος από την Σεντ Ετιέν, και σε αυτό το διάστημα τίμησε και με το παραπάνω την θητεία του στους ερυθρόλευκους.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών 141 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τις 121 ως βασικός, ενώ σε 98 ματς αγωνίστηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τώρα, κουβαλώντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι από τη στιγμή που μένει ελεύθερος, με τον έμπειρο Γάλλο αμυντικό μέσο να παραδέχεται σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "Goal.com" ότι έχει προτάσεις από Σαουδική Αραβία αλλά να αφήνει να εννοηθεί πως θα προτιμούσε να μείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο και ειδικότερα σε ομάδα που θα παίζει στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

"Είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Είμαι ελεύθερος και εξετάζω προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Δεν είμαι 24 ετών. Είμαι 32. Κοιτάω ποιος θα είναι πιο ειλικρινής μαζί μου. Ακούω προσεκτικά όσα μου λένε. Με έχουν πλησιάσει κάποια αραβικά κλαμπ", τόνισε μεταξύ άλλων ο Εμβιλά, και πρόσθεσε:

"Νιώθω ικανός να βοηθήσω μια ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League ή το Europa League ή να βοηθήσω κάποια να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εχω την εμπειρία για να το κάνω. Οσο ήμουν στον Ολυμπιακό έπαιξα απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Πόρτο.

Μπορώ να βοηθήσω πολλούς συλλόγους που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι ένα κριτήριο, το οποίο ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή μου για την επόμενη ομάδα μου. Είμαι ελεύθερος και έχω μπροστά μου μια μεγάλη ευκαιρία".

Κληθείς δε να κάνει έναν απολογισμό της τριετούς παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, είπε: "Σε διάστημα τριών ετών έπαιξα σε 140 παιχνίδια. Στα 120 από αυτά ξεκίνησα βασικός.

Εδωσα τα πάντα και κατέκτησα τίτλους. Ημουν πολύ σημαντικός παίκτης για τη λειτουργία της ομάδα μου. Γέμισα εμπειρίες και είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση.

Για το δικό μου καλό και κυρίως για το καλό του συλλόγου που θα θέλει πραγματικά να πορευτούμε χέρι-χέρι, θα ήταν ωράιο να βρω γρήγορα τη νέα ομάδα μου. Είμαι ανυπόμονο άτομο. Θέλω να εμπλακώ σε ένα γκρουπ και να έχω στόχους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ