SERIE A

Έμπολι - Νάπολι 3-2: Ο Πιναμόντι έβγαλε τους "παρτενοπέι" από τη μάχη τίτλου

Ο Αντρέα Πιναμόντι της Έμπολι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους για τη Serie A 2021-2022 στο "Άλιαντς", Τορίνο | Σάββατο 28 Αυγούστου 2021
Ο Αντρέα Πιναμόντι της Έμπολι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους για τη Serie A 2021-2022 στο "Άλιαντς", Τορίνο | Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Νάπολι προηγήθηκε με δύο τέρματα, όμως η Έμπολι έκανε απίθανη ανατροπή και με 3-2 πήρε την πρώτη νίκη της από τα μέσα Δεκεμβρίου, αφήνοντας τους "παρτενοπέι" πίσω στη μάχη κορυφής της Serie A.

Η Νάπολι ταξίδεψε στην Τοσκάνη γνωρίζοντας ότι μία απώλεια βαθμών θα την άφηνε οριστικά εκτός μάχης για το σκουντέτο. Αν και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, στο τέλος η Έμπολι έκανε απίθανη ανατροπή και πήρε τη νίκη 3-2 για την 34η αγωνιστική της Serie A.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, όμως ήταν πιο εύστοχη. Με τα πρώτα δύο σουτ στην εστία βρήκε δύο γκολ, χάρη στους Ντρις Μέρτενς στο τέλος του 1ου μέρους και τον Λορέντζο Ινσίνιε στην αρχή του 2ου.

Η βαθμολογικά αδιάφορη Έμπολι, που μετρούσε 17 αγώνες δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία για το κύπελλο στα μέσα Δεκεμβρίου) μείωσε στο 80' με δυνατό σουτ του Λίαμ Χέντερσον και πήρε θάρρος για κάτι καλύτερο. Δύο γκολ του Αντρέα Πιναμόντι (το ένα από επική γκάφα του Άλεξ Μερέτ, το άλλο ύστερα από εξέταση VAR) στα τελευταία λεπτά τιμώρησαν τους "παρτενοπέι" για την ανοιχτή άμυνα και ουσιαστικά τους άφησαν εκτός μάχης τίτλου.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Ρόμα 3-1

Σαλερνιτάνα - Φιορεντίνα 2-1

Βενέτσια - Αταλάντα 1-3

Τορίνο - Σπέτσια 2-1

Τζένοα - Κάλιαρι 1-0

Μπολόνια - Ουντινέζε 2-2

Βερόνα - Σαμπντόρια 1-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ