Εμπαπέ: Βαρύς ο πέλεκυς της ισπανικής δικαιοσύνης σε οπαδό της Οβιέδο για ρατσιστική επίθεση κατά του Γάλλου επιθετικού της Ρεάλ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο ζήτησε η εισαγγελία του Οβιέδο για οπαδό που κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του Κιλιάν Εμπαπέ σε αγώνα της τοπικής ομάδας κόντρα στη Ρεάλ.
Η εισαγγελία του Οβιέδο ζήτησε την επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους σε οπαδό για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του Κιλιάν Εμπαπέ.
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Οβιέδο με τη Ρεάλ στη La Liga, σε ένα παιχνίδι που έληξε 3-0 υπέρ των Μαδριλένων.
Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, η εισαγγελία ζητά επίσης πρόστιμο 2.880 ευρώ, ενώ έχει προταθεί και αποζημίωση 2.000 ευρώ προς τον Γάλλο επιθετικό για ηθική βλάβη. Το ελαφρυντικό της μέθης έχει αναγνωριστεί από την κατηγορούσα αρχή.
Ο οπαδός ταυτοποιήθηκε μέσω VIDEO που κυκλοφόρησαν στα social media και μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, πριν τεθεί υπό κράτηση. Κατηγορείται ότι στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε ρατσιστική χειρονομία προς τον σούπερσταρ των μερένχες, τη στιγμή που ο Γάλλος πανηγύριζε το πρώτο γκολ της ομάδας του.