ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: Μακρόν και Αλ Τάνι αποχαιρέτησαν με δύο ατάκες τον σούπερ σταρ της Παρί

Ο Εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε δείπνο στο Παλάτι των Ηλυσίων, Παρίσι | Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
Ο Εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε δείπνο στο Παλάτι των Ηλυσίων, Παρίσι | Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 © 2024/YOAN VALAT/AP IMAGES

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους του Εμανουέλ Μακρόν σε δείπνο στο Παλάτι των Ηλυσίων, όπου μαζί με τον Εμίρη του Κατάρ αποχαιρέτησαν τον Γάλλο σούπερ σταρ της Παρί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, διοργάνωσε δείπνο στο Παλάτι των Ηλυσίων στο περιθώριο της επίσκεψης του Εμίρη του Κατάρ στη χώρα, για τις συζητήσεις σχετικά με την προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι είναι μεταξύ άλλων και ο ιδιοκτήτης της ομάδας που υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος, της Παρί, με συνέπεια να μη χαθεί η ευκαιρία στο δείπνο αυτό να προσκληθεί και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου αλλά και αρχηγός του, Κιλιάν Εμπαπέ.

Όπως είχε διαμηνυθεί εξ αρχής, η πρόσκληση αυτή δεν αποσκοπούσε σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπειστεί ο 25χρονος επιθετικός και να παραμείνει στους πρωταθλητές Γαλλίας, έχοντας ενημερώσει πως το καλοκαίρι που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του θα αποχωρήσει και δεν θα ενεργοποιήσει την ρήτρα μονοετούς ανανέωσης.

Οι δύο πολιτικοί παράγοντες... συνετίστηκαν με τις εξελίξεις και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν τον Εμπαπέ σε αυτήν τη συνάντηση, ύστερα από την εξαετή... συνύπαρξή τους.

"Καλή τύχη", φέρεται να ευχήθηκε ο Εμίρης του Κατάρ στη χειραψία του με τον Εμπαπέ, ενώ ο Μακρόν έκανε χιούμορ μιλώντας προς τον Εμπαπέ: "Θα μας δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα".

Ακολούθως, ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στον σεΐχη και του μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που διοργάνωσε η χώρα της Μέσης Ανατολής και βρήκε τη Γαλλία να χάνει στα πέναλτι από την Αργεντινή.

"Τι όμορφες αναμνήσεις και στιγμές που δεν ήταν τόσο καλές σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό το εξωπραγματικό παιχνίδι του Κιλιάν, η μνήμη της ευκαιρίας του Ραντάλ Κολό Μουανί που είναι ακόμα ζωντανή στις γαλολικές καρδιές. Αλλά φαίνεται πως είναι το όμορφο άθλημα. Τα καταφέρατε με μία εκπληκτική διοργάνωση, η οποία είχε τον πιο θεαματικό τελικό στην ιστορία. Η Γαλλία ανταποκρίθηκε με τους φιλάθλους της, τις δυνάμεις ασφαλείας, τις εταιρίες και τους ποδοσφαιριστές της".

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ