ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμιλιάνο Σάλα: η καριέρα του παίκτη που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε

Εμιλιάνο Σάλα: η καριέρα του παίκτη που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε

Τέσσερις ημέρες μετά το deal της Κάρντιφ με την Ναντ για τον Εμιλιάνο Σάλα υπάρχουν σοβαροί φόβοι για τη ζωή του. Το Sport24.gr σκιαγραφεί την πορεία του Αργεντινού από τις μικρές κατηγορίες της Γαλλίας στον μαγικό κόσμο της Premier League με ποσό-ρεκόρ.

Τέσσερις ημέρες μετά από τη συμφωνία της Ναντ με την Κάρντιφ για τη μετακίνηση του Εμιλιάνο Σάλα στους Ουαλούς, ο παίκτης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και δυστυχώς όχι για το ποσό-ρεκόρ που δαπάνησε ο σύλλογος της Premier League για την απόκτησή του.

Ο λόγος είναι πως το αεροπλάνο στο οποίο μπήκε ο 28χρονος Αργεντινός για να ταξιδέψει από την Γαλλία στην Ουαλία δεν προσγειώθηκε ποτέ στον προορισμό του, με τις αγγλικές και τις γαλλικές αρχές να έχουν ενημερώσει πως τα ίχνη του έχουν χαθεί πάνω από τη Μάγχη.

Την ώρα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αλλά και όλα τα ΜΜΕ παρακολουθούν με αγωνία την γιγάντια επιχείρηση που έχει στηθεί για τον εντοπισμό του αεροπλάνου και τη διάσωση των επιβατών του, το Sport24.gr σας παρουσιάζει την ποδοσφαιρική καριέρα του Αργεντινού στράικερ.

Τόπος γέννησής του είναι το Progeso (επαρχία του Σάντα Φε), πόλη με μόλις 3.000 κατοίκους, με τα πρώτα του βήματα να τα κάνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του με τη φανέλα της Club Proyecto Crecer και να κάνει το άλμα στον Μπορντό στα 21 του χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2012 έκανε το ντεμπούτο του στους Γιρονδίνους, για να δοθεί κατόπιν δανεικός στην US Orelans (τρίτη κατηγορία) μέχρι το τέλος της σεζόν, όπου είχε ως απολογισμό 19 γκολ σε 37 συμμετοχές.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί του στην Chamois Niort της Ligue 2 και στην Καέν της Ligue 1 όπου σκόραρε 18 και 5 γκολ σε 37 και 13 εμφανίσεις του αντίστοιχα, πριν έρθει η συμφωνία για να μετακομίσει στη Ναντ το 2015 έναντι του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

Τα "καναρίνια" ήταν η ομάδα στην οποία "κόλλησε" ιδανικά ο Σάλα αφού μέσα σε σύνολο τεσσάρων σεζόν έπαιξε σε 130 ματς και πέτυχε 48 γκολ, με την Κάρντιφ να τον θεωρεί ως τον ιδανικό για να την βοηθήσει να παραμείνει στην κατηγορία και να τον αποκτάει υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.

Προκειμένου να "πείσει" μάλιστα τους ανθρώπους της Ναντ να τον παραχωρήσουν, δαπάνησε 15.000.000 λίρες, με το ποσό αυτό να αποτελεί μεταγραφικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τα 11.000.000 λίρες που είχαν δοθεί στην Χιλή για τον Γκάρι Μεδέλ το 2013.

"Για πάντα κίτρινος και πράσινος", ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Ναντ για τον Σάλα λίγο πριν μετακομίσει επίσημα στην Κάρντιφ, με τον Αργεντινό να έχει γίνει μάλιστα πρόσφατα ο πρώτος παίκτης της που πέτυχε χατ-τρικ σε αγώνα της Ligue 1 μετά τον Φεβρουάριο του 2006.

"Ως παιδί, έχω παρακολουθήσει πολύ αγγλικό πρωτάθλημα στην τηλεόραση. Μου άρεσε η Άρσεναλ που είχε τον Τιερί Ανρί και τον Ρομπέρτ Πιρές", δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στην Γαλλία ο Σάλα, που έχει έναν μικρότερο αδερφό και μία μικρότερη αδερφή στην Αργεντινή.

Ευχή όλων φυσικά να βρεθεί άμεσα το αεροπλάνο που έχει εξαφανιστεί από το βράδυ της Δευτέρας και ο Εμιλιάνο Σάλα να είναι σώος και αβλαβής για να συνεχίσει να γράφει ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες, όπως κάνει από μικρό παιδί.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ