ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“Εμείς θα προκριθούμε”

INTIME SPORTS

Βέβαιοι πως στον επαναληπτικό της Τούμπας θα επιβεβαιωθεί η αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού είναι οι "ερυθρόλευκοι". Συγνώμη από τον Εντινγκά ζήτησε ο Τζαβέλλας.

“Είμαστε η καλύτερη ομάδα, θα πάμε στην Τούμπα και θα σφραγίσουμε την πρόκριση μας στον τελικό”, ήταν ο απόηχος του πρώτου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Μπορεί το 2-1 να αφήνει ορθάνοιχτα όλα τα ενδεχόμενα για τον επαναληπτικά της 16ης Απριλίου, ωστόσο το κλίμα στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο είναι πέρα για πέρα αισιόδοξο για την έκβαση και της δεύτερης “μάχης” με τον “Δικέφαλο”.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για την διαιτησία, στον Ολυμπιακό δεν κατέφυγαν στην λύση των… social media και των ανακοινώσεων.

“Ας δουν καλύτερα τις φάσεις. Μπορούσε να αποβληθεί σε δύο φάσεις ο Αθανασιάδης αλλά και ο Σαλπιγγίδης από τον πάγκο που έσπρωξε τον Γιάχο και τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις.

Οι τακτικές της συνεχούς γκρίνιας και δημιουργίας τεταμένου κλίματος δεν βοηθούν τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει. Αυτές δεν είναι πρακτικές μεγάλης ομάδας. Το αντίθετο…”, έλεγαν χαρακτηριστικά οι Πειραιώτες που δεν θέλησαν να μπουν στην διαδικασία της απευθείας αντιπαράθεσης.

Ο Λούκας στην επίτευξη του τέρματος από τον Αθανασιάδη γύρισε στους οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν πίσω από τον πάγκο και τους έβριζε στα ισπανικά. Όπως και ο Τζαβέλλας στην προθέρμανση χειροκροτούσε ειρωνικά ξεσηκώνοντας την εξέδρα, με αποτέλεσμα ο Γιάχος να του κάνει έντονες παρατηρήσεις.

Στην φάση της αποβολής του Στοχ έγινε το “έλα να δεις” στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Τεχνικό επιτελείο, παίκτες και ο Ποικιλίδης την “έπεσαν” στον Γιάχο που δεχόταν σπρωξιές και ύβρεις από… παντού. Ο Ποικιλίδης μάλιστα άνοιξε διάλογο και με τους σεκιούριτι, ωστόσο στο τέλος του ματς ήταν ήρεμος και ευδιάθετος.

Εξάλλου κρίνοντας από τα πλατιά χαμόγελα της αποστολής του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι, μάλλον δεν πρέπει να έμειναν δυσαρεστημένοι από τα όσα συνάντησαν στο Φάληρο.

Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση τους στο “Γ. Καραϊσκάκης”, κανείς δεν τους ενόχλησε στα αποδυτήρια (όπου υπήρχε μέχρι και διμοιρία ΜΑΤ) ενώ επίσης η αποστολή του ΠΑΟΚ έφυγε από το γήπεδο δίχως να συμβεί το παραμικρό. Η φιλοξενία του Ολυμπιακού ήταν άψογη, όπως παραδέχθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ, κ. Ηλίας Γεροντίδης.

“Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην Τούμπα έχει διορθωθεί και υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση. Και βέβαια για τον επαναληπτικό θα φροντίσουμε να έχουμε την ίδια προστασία που είχε εδώ ο ΠΑΟΚ“, τόνισαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Στο γήπεδο ήταν και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που σε κάθε ευκαιρία είναι δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Παρών στις εξέδρες και ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ, Γιώργος Μπαρτζώκας, που ποτέ δεν έκρυψε τα “ερυθρόλευκα” αισθήματα του.

Στην κερκίδα των οργανωμένων υπήρχε και ένα πανό στα ρώσικα με το εξής μήνυμα:

“Ιβάν Ιγνάτεβιτς που είναι το πραγματικό σου όνομα, πρέπει να σου μάθουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι από την Κωνσταντινούπολη και όχι από τον Πόντο που θες να εκμεταλλευθείς οικονομικά και πολιτικά. Οι Πόντιοι είναι περήφανοι άνθρωποι και Ολυμπιακοί”.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Εντινγκά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο από μια κλωτσιά που δέχτηκε από τον Τζαβέλλα, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να περιμένει τον Κονγκολέζο στην ανάπαυλα ζητώντας του συγνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ