THE SPORTS ECONOMIST

Ελληνικό "παιχνίδι" με τον 25χρονο διεθνή Ισραηλινό μέσο της Μακάμπι Χάιφα, Αμπού Φανί

Ο Μοχάμεντ Αμπού Φανί με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα
Ο Μοχάμεντ Αμπού Φανί με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα © 2022 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Ενόψει των καλοκαιρινών μεταγραφικών αναζητήσεων, ο διεθνής Ισραηλινός μέσος και αρχηγός της Μακάμπι Χάιφα, Μοχάμεντ Αμπου Φανί, τσεκάρεται ενδελεχώς από ελληνικές ομάδες κορυφής.

Σταθερό (και υπαρκτό) κομμάτι της ετήσιας μεταγραφολογίας καταλαμβάνει τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ. Είτε με υποθέσεις που εξελίχτηκαν σε μεταγραφικό σίριαλ και δεν τελεσφόρησαν (βλ. Μπόγκνταν Πλάνιτς), είτε με άλλες που μετά από αδυσώπητη διεκδίκηση, είχαν τελικά αποτέλεσμα (βλ. Λιβάι Γκαρσία).

Ακόμη και φέτος, παρότι σε διαφορετικό επίπεδο, η ισραηλινή αγορά ήρθε ήδη στο προσκήνιο με το τσεκάρισμα του Ολυμπιακού στον τεχνικό της Μακάμπι Χάιφα, Μπαράκ Μπαχάρ.

Αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία πενταετία, αγορά που αποκτά απ’ ευθείας διασυνδέσεις με τα κορυφαία πρωταθλήματα, αγορά που σιγά σιγά βγάζει ποδοσφαιριστές προϋποθέσεων και χαρακτηριστικών για άμεση μετάβαση στο top επίπεδο, με πανάκριβες μάλιστα πωλήσεις (Μανόρ Σόλομον στη Φούλαμ, Όσκαρ Γκλοχ στη Ζάλτσμπουγκ).

Και αγορά που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να μην απασχολεί και τις ελληνικές ομάδες. Σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24, ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ισραήλ, Μοχάμεντ Αμπού Φανί, σκανάρεται ενδελεχώς από τρεις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Άλλες αναζητώντας βασική λύση και άλλες συμπληρωματική, όλες που απαρτίζουν το BIG-4 αναμένεται ενόψει καλοκαιριού να κινηθούν στην αγορά για μέσο με τα χαρακτηριστικά του Ισραηλινού διεθνή, ο οποίος αποτελεί έναν box-to-box χαφ, συνδυάζοντας εξαιρετική τεχνική και δυναμικό παιχνίδι (το οποίο ανέπτυξε την τελευταία διετία παίζοντας λίγο πιο πίσω στο γήπεδο) και έτσι συμβάλλοντας τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά στους "πράσινους" της Χάιφα.

Το συμβόλαιο του 25χρονου μέσου με τους πρωταθλητές Ισραήλ ολοκληρώνεται το 2026 (επεκτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αμέσως μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League), ακριβώς όμως επειδή πρόκειται για "σημαία" της Μακάμπι δεν προβλέπεται οι "πράσινοι" να σηκώσουν ανυπέρβλητα εμπόδια εφόσον ζητήσει να κάνει το βήμα στο εξωτερικό - που τα πάντα συντείνουν πως θα επιδιώξει το ερχόμενο καλοκαίρι – προβάλλοντας υπερβολικές αξιώσεις.

Και σίγουρα όχι απαγορευτικές για όσους από τα μέρη μας αποφασίσουν να προχωρήσουν μετά το δεδομένο σκανάρισμα του διεθνή Ισραηλινού μέσου, στο επόμενο βήμα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ