ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα – Σερβία: Πόσες τελικές, xGoals και κατοχή είχε η Εθνική στο α’ μέρος με τη Σερβία

INTIME

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται πίσω στο σκορ απέναντι στη Σερβία χάρη στο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 4ο λεπτό.  Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίστηκε ανώτερο στο α’ μέρος παρά το γκολ που δέχθηκε.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (24/09) στο Βελιγράδι τη Σερβία για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε ψυχρολουσία μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Παρά το άσχημο ξεκίνημα, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο της αναμέτρησης δημιουργώντας αρκετές στιγμές προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Είναι χαρακτηριστικό πως, η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας συνολικά 13 τελικές έναντι 5 των Σέρβων. Από αυτές τις 13 τελικές προσπάθειες, οι 2 χαρακτηρίζονται μεγάλες ευκαιρίες, ενώ τα xGoals της Εθνικής μας φτάνουν στο 1.09 (0.74 της Σερβίας).

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατοχή της μπάλας (63% – 37%) και ολοκλήρωσαν συνολικά 307 πάσες έναντι 193 των αντιπάλων τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ