ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος θα ζητήσουν τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030

2026 FIFA World Cup Trophy on display before press conference at Rockefeller Plaza. Thursday, June 16, 2022, in New York. (AP Photo/Noah K. Murray)
2026 FIFA World Cup Trophy on display before press conference at Rockefeller Plaza. Thursday, June 16, 2022, in New York. () 2022 AP PHOTO/NOAH K. MURRAY

Οπως αποκάλυψε το site cairo24.com, η Ελλάδα θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Η Ελλάδα ετοιμάζει φάκελο μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για την ανάληψη της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ του 2030.

Όπως αποκάλυψε το cairo24.com και οι τρεις πλευρές διευθέτησαν τις τελικές λεπτομέρειες προκειμένου να καταθέσουν την πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι συμφωνήθηκε να χτιστεί ένα μεγάλο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, το οποίο θα προστεθεί στα γήπεδα της χώρας που μπορούν να διεξαχθούν μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτή την στιγμή τα γήπεδα που θα μπορούσε να βάλει η Ελλάδα σ' έναν τέτοιο φάκελο είναι η OPAP Arena, που είναι ένα νεόκτιστο γήπεδο, το Γεώργιος Καραϊσκάκης το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα και το ΟΑΚΑ, που έχει μεγάλη χωρητικότητα και έχει διοργανώσει μεγάλα events. Φυσικά υπάρχουν τα πρότζεκτ του Βοτανικού και της Νέας Τούμπας, τα οποία δρομολογούνται και δεδομένα θα είναι έτοιμα το 2030.

Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Μουντιάλ έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Μαρόκο - Τυνησία - Αλγερία, Ισπανία - Πορτογαλία και Ουρουγουάη - Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Η χώρα μας ήταν σε συζυτήσεις για να καταθέσει φάκελο μαζί με τις Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ