ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ελλάδα - Ολλανδία: Οι μεγάλες απουσίες των οράνιε

Ο Κόντι Χάκπο
Ο Κόντι Χάκπο 2022 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Η Ολλανδία ταξίδεψε στην Αθήνα για το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία (16/10, 21:45, ALPHA, LIVE SPORT24) με μεγάλα αστέρια, ωστόσο ο Ρόναλντ Κούμαν έχει και αρκετές και ηχηρές απουσίες.

Ένα μεγάλο και κρίσιμο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (16/10, 21:45, ALPHA, LIVE SPORT24) στην OPAP Arena. Η Εθνική μας υποδέχεται την Ολλανδία για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro σ' έναν "τελικό" για την Ελλάδα, με στόχο την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Ολλανδία έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα με πλήθος αστεριών, ωστόσο ο Ρόναλντ Κούμαν θα έχει και μεγάλες απουσίες. Ποδοσφαιριστές δηλαδή με μεγάλο βεληνεκές, οι οποίοι έχουν τεθεί νοκ άουτ.

Κόντι Χάκπο (Λίβερπουλ)

Μία μεγάλη απουσία για την Ολλανδία είναι ο Κόντι Χάκπο. Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ τραυματίστηκε στο παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ, μετά από ένα σκληρό τάκλιν του Ντέστινι Ουντότζι.

Ο Κόντι Χάκπο πανηγυρίζει γκολ του με την Ολλανδία
Ο Κόντι Χάκπο πανηγυρίζει γκολ του με την Ολλανδία @2022 PETR DAVID JOSEK/AP IMAGES

Ο Χάκπο χρειάστηκε να δέσει το γόνατό του, πλέον όμως περπατάει καλά και αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Κλοπ μετά την διακοπή. Πάντως, ο Κούμαν έχασε έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή σε μία κρίσιμη στιγμή για τους οράνιε.

Μέμφις Ντεπάι (Ατλέτικο)

Ο Μέμφις Ντεπάι είναι ένας παίκτης - κεφάλαιο για την εθνική Ολλανδίας. Με τη φανέλα των οράνιε έχει 88 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 44 γκολ. Ωστόσο, φέτος ταλαιπωρείται ήδη με δύο τραυματισμούς.

Ο Ντεπάι στην αναμέτρηση της Ολλανδίας κόντρα στη Σενεγάλη
Ο Ντεπάι στην αναμέτρηση της Ολλανδίας κόντρα στη Σενεγάλη 2022 AP PHOTO/EBRAHIM NOROOZI

Ο επιθετικός της Ατλέτικο υπέστη εσχάτως τραυματισμό στο πέλμα και έτσι έμεινε εκτός από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια των κολτσονέρος. Ο Κούμαν δεν τον έχει στη διάθεσή του, ενώ είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην Ατλέτικο, με την οποία έχει παίξει μόλις 13 παιχνίδια από τον Ιανουάριο.

Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα)

Μία μεγάλη απουσία για τον άξονα της Ολλανδίας είναι αυτή του Φρένκι Ντε Γιονγκ. Ο 26χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα αποκόμισε τραυματισμό στον αστράγαλο στο παιχνίδι με τη Θέλτα και έτσι έχει να αγωνιστεί από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας
Ο Φρένκι ντε Γιονγκ με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας © 2022 EBRAHIM NOROOZI / AP IMAGES

Απώλεια και για τους οράνιε, αλλά και για τους μπλαουγκράνα. Έτσι, δεν θα τον δούμε στην OPAP Arena, με τον Τσάβι από την πλευρά του να ελπίζει να τον έχει στο Clasico στις 28 Οκτωβρίου.

Ματάις Ντε Λιχτ (Μπάγερν)

Η Ολλανδία έχει μεγάλη "δύναμη" στο κέντρο της άμυνας με τους Άκε, Φαν Ντάικ και Φαν ντε Φεν, ωστόσο ο Ρόναλντ Κούμαν έχασε την ευκαιρία για να έχει ακόμη περισσότερο βάθος. Εκτός, βρίσκεται ο τραυματίας Ματάις Ντε Λιχτ.

Ο Ματάις Ντε Λιχτ με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας
Ο Ματάις Ντε Λιχτ με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έχει να αγωνιστεί ο στόπερ της Μπάγερν, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο 7-0 επί της Μπόχουμ. Πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση, αναμένεται να είναι έτοιμος για τους Βαυαρούς μετά την διακοπή, αλλά ο Ολλανδός προπονητής τον στερείται σε μία κρίσιμη αναμέτρηση.

Σβεν Μπότμαν (Νιούκαστλ)

Στην ίδια κατηγορία με τον Ντε Λιχτ ανήκει και ο Σβεν Μπότμαν. Ο 23χρονος παίκτης της Νιούκαστλ είναι από τους παίκτες που θα έδινε ακόμη περισσότερο βάθος στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο έχει τεθεί εκτός.

Ο Σβεν Μπότμαν στην αναμέτρηση της Νιούκαστλ με την Άστον Βίλα
Ο Σβεν Μπότμαν στην αναμέτρηση της Νιούκαστλ με την Άστον Βίλα 2023 AP PHOTO/STEVE LUCIANO

Επίσης έχει πρόβλημα στο γόνατο, με την επιστροφή του να αναμένεται να γίνει στις 21 Οκτωβρίου και στο παιχνίδι των magpies κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Στίβεν Μπέρχαους (Άγιαξ)

Τελευταίο πλήγμα για την Ολλανδία ήταν ο Στίβεν Μπέρχαους. O 31χρονος επιθετικός μέσος της Ολλανδίας είχε κληθεί από τον Ρόναλντ Κούμαν, ωστόσο τραυματίστηκε στην προπόνηση και αποχώρησε.

Ο Στίβεν Μπέρχαους με τη φανέλα της Ολλανδίας
Ο Στίβεν Μπέρχαους με τη φανέλα της Ολλανδίας 2022 AP PHOTO/JORGE SAENZ

Τον μεσοεπιθετικό του Αίαντα αντικατέστησε ο Ίαν Μάατσεν, ο οποίος αγωνίζεται στην Τσέλσι και αρχικά είχε κληθεί στην Κ21 των οράνιε. Δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς με την Γαλλία.

Άλλοι τραυματίες που δεν κλήθηκαν: Γιούριεν Τίμπερ (Άρσεναλ), Τέουν Κόοπμάινερς (Αταλάντα), Ταϊρέλ Μαλάσια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζάστιν Μπάιλοου (Φέγενορντ), Νόα Λανγκ (Αϊντχόφεν), Χεορχίνιο Βαϊνάλντουμ (Αλ Ετιφάκ - δεν είναι τραυματίας)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ