NATIONS LEAGUE

Ελλάδα - Μολδαβία 2-0: Με "σβηστές μηχανές" έκανε τη δουλειά

Ελλάδα - Μολδαβία 2-0: Με "σβηστές μηχανές" έκανε τη δουλειά
Ο Μπακασέτας σκόραρε με πέναλτι κατά της Μολδαβίας και πανηγυρίζει

Η Εθνική νίκησε 2-0 τη Μολδαβία στο ΟΑΚΑ και έφτασε τους επτά βαθμούς στον όμιλό της στη League C του Nations League. Οι Μπακασέτας και Μάνταλος ήταν οι σκόρερ, έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος.

Ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, που συνοδεύτηκε μάλιστα από κόκκινη κάρτα για τη Μολδαβία και άλλο ένα στο ξεκίνημα του δεύτερου έφταναν και περίσσευαν στην Εθνική μας ομάδα για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη με 2-0 για την 3η αγωνιστική της League C του Nations League και να μετράει πλέον επτά βαθμούς στον όμιλό της.

Χωρίς να εντυπωσιάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και πλέον στρέφει το βλέμμα του στον αγώνα της Τετάρτης (14/10, 21:45) με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Ο Μπακασέτας με πέναλτι και ο Μάνταλος ήταν οι σκόρερ της ομάδα του Τζον Φαν Σιπ, ενώ έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος λίγο πριν το φινάλε.

ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ

Οι διεθνείς μπήκαν με διάθεση να πιέσουν από το ξεκίνημα τη Μολδαβία και ήταν συνεχώς με τη μπάλα στα πόδια. Οι παίκτες του Ενγκίν Φιράτ δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να βγουν μπροστά, με τον Βλαχοδήμο να είναι... θεατής στον αγώνα και μοναδικό τους μέλημα ήταν να χτίσουν ένα τείχος μπροστά στα καρέ του Ναμάσκο. Και η αλήθεια είναι πως σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, καθώς ήταν λίγες οι στιγμές που η Εθνική μας κατάφερε να απειλήσει. Μια στιγμή με τον Μπακασέτα στο 13' και άλλη μια με τον Παυλίδη στο 35' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο ημίχρονο.

ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στην ανάπαυλα, η Εθνική μας έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παυλίδης κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Πόσματς στην περιοχή και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Μολδαβός αντίκρισε την απευθείας κόκκινη.

Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο και έκανε το 1-0 για τη γαλανόλευκη, η οποία είχε πλέον και αριθμητικό πλεονέκτημα. Μια φάση άλλαξε την ισορροπία του αγώνα και πλέον ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί το μομέντουμ. Το νερό είχε μπει στ αυλάκι για να έρθει το τρίποντο και μάλιστα αρκετά πιο ξεκούραστα απ' όσο θα περίμενε ο Φαν Σίπ και οι ποδοσφαιριστές του.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ... 2-0 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Όσο ιδανικά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, άλλα τόσο ξεκίνησε το δεύτερο, με την Εθνική μας να βρίσκει ένα γρήγορο δεύτερο γκολ, τελειώνοντας μια και καλή τον αγώνα. Με το σκορ στο 2-0 και με δέκα παίκτες, η Μολδαβία δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό και απλα θα προσπαθούσε να μην δεχτεί άλλα τέρματα. Το τρίποντο πλέον ήταν στο ελληνικό τσεπάκι.

Ο Μπακασέτας βρήκε υπέροχα με το αριστερό τον Μάνταλο, εκείνος έκανε το ιδανικό κοντρόλ, σούταρε με το αριστερό μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Ναμάσκο και έβαλε τ' όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Μια... κιτρινόμαυρη συνεργασία, έστω και αν ο "Μπάκα" παίζει στην Τουρκία με την Αλάνιασπορ. Οι δυο τους πολλάκις είχαν συνεργαστεί σε παιχνίδια της ΑΕΚ.

ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ "ΜΙΛΗΣΕ" ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Η Εθνική δεν χρειάστηκε να φορτσάρει στη συνέχεια, έχοντας μπροστά της και το ματς με το Κόσοβο την Τετάρτη (14/10, 21:45) στο ΟΑΚΑ, όπου στόχος είναι ένα ακόμη τρίποντο. Ο Μπακασέτας στο 77' και ο Φορτούνης στο 85' νικήθηκαν σε πολύ καλές περιπτώσεις από τον Ναμάσκο, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της Μολδαβίας, για να φτάσουμε στο 87' όταν ο Ρότα έκανε ένα μάλλον αχρείαστο κράτημα στην περιοχή και δόθηκε (σωστά) πέναλτι.

Ο θεατής σε όλο το ματς Βλαχοδήμος δήλωσε παρών, αποκρούοντας την εκτέλεση του Μιλιντσεάνου στην αριστερή του γωνία και κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Στις καθυστερήσεις είχε δυο δοκάρια ο Φορτούνης, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος όσο αγωνίστηκε, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 70' αντί του Μάνταλου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ (Αθήνα)

Ελλάδα (Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (70' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Άρμας, Πόσματς, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66' Μαραντίτσι), Κάϊμάκοβ (46' Επουρεάνου), Ιονίτσα (76' Ράκου), Νικολαέσκου (58' Μιλιντσεάνου)

ΓΚΟΛ: 45+3' (πεν.) Μπακασέτας, 50' Μάνταλος

Κίτρινες: 17' Καϊμάκοφ, 57' Νικολαέσκου, 64' Άρμας, 87' Ρότα, 94' Ράκου

Διαιτητής:Dennis Higler (Ολλανδία)

Βοηθοί: Bas van Dongen (Ολλανδία),Jan de Vries (Ολλανδία)

Τέταρτος:Siemen Mulder (Ολλανδία)

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ