ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κόσοβο 1-1: Ένας Μασούρας δεν φέρνει την άνοιξη

Ο Μασούρας απογοητευμένος στο ματς της Ελλάδας με το Κόσοβο | 14 Νοεμβρίου 2021
Ο Μασούρας απογοητευμένος στο ματς της Ελλάδας με το Κόσοβο | 14 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Η Ελλάδα αναδείχτηκε ισόπαλη με το Κόσοβο (1-1) στο τελευταίο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση προβληματίζοντας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στο σκορ με το υπέροχο γκολ του Μασούρα αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και έδωσε στη συνέχεια στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να απειλήσουν.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Ελλάδας με το αδύναμο Κόσοβο για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ με την τελευταία εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μην ήταν θετική ενόψει της συνέχειας αλλά προβληματική.

Το γκολ του Μασούρα δεν έφερε την... άνοιξη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε εν συνεχεία έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα και τελικά έδωσε την ευκαιρία στο Κόσοβο να φτάσει στην ισοφάριση και ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο φινάλε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε για τρίτο σερί παιχνίδι κόντρα στο Κόσοβο να κερδίσει.

Καλύτερη αλλά άστοχη η Ελλάδα

Η Ελλάδα απείλησε πρώτη και μάλιστα είχε δοκάρι στο 10' με τον κεραυνό του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής μετά από πάσα του Ανδρούτσου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μούριτς και το 0-0 να παραμένει.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 30' όταν σε φάουλ που κέρδισε εκτός περιοχής η Ελλάδα ο Τσιμίκας ανέλαβε την εκτέλεση του με το αριστερό. Ο μπακ της Λίβερπουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Μούριτς ο οποίος αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 33' η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου κοντά στο γκολ όταν ο Τσιμίκας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι με τον Δουβίκα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Έλληνας επιθετικός θα μπορούσε να αφήσει τη μπάλα να περάσει καθώς πίσω του ήταν ανενόχλητος ο Ανδρούτσος.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 34' με τον Μουρίκι να παίρνει τη μπάλα εκτός περιοχής, γύρισε, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο 37' ο Πέλκας ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή, έπιασε το πλασέ με το γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει σταθερά.

Γκολάρα από Μασούρα και 1-0 η Ελλάδα

Η Ελλάδα αξιοποίησε την πίεση της στο 44' και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Μάνταλος άνοιξε δεξιά στον Πέλκα ο οποίος είδε την κίνηση του Μασούρα μέσα στην περιοχή, έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Έλληνας επιθετικός με τρομερή γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μούριτς για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για το Κόσοβο με τον Ζέγκροβα να περνάει στο ματς αντί του Λοσάι την ώρα που η Ελλάδα συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα.

Οι παίκτες του Φαν Σιπ απείλησαν πρώτοι στο 53' όταν ο Μασούρας εκ νέου βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Τσιμίκα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ενώ και στο 60' ο Πέλκας ήταν αυτός που έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μούριτς. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Μάνταλος στο 65' από τα αριστερά της περιοχής.

Τα έχαναν οι διεθνείς, σκόραρε το Κόσοβο

Η Ελλάδα βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 70' όταν ο Τσιμίκας έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά και την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Τζόλης από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει για το 2-0 με τη μπάλα να περνάει από μπροστά του.

Οι Έλληνες διεθνείς είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία στο 75' όταν ο Τζόλης μπήκε από τα δεξιά γύρισε προς τον Πέλκα που τσίμπησε ωραία τη μπάλα, έκανε και το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Μούριτς να διώχνει σωτήρια.

Στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους. Ο Ζεγκρόβα από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα με τον Ραχμάνι να εκμεταλλεύεται την αδυναμία της άμυνας της Ελλάδας και με πλασέ από κοντά να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το γύρισε σε 4-3-3 ο Φαν Σιπ αλλά δεν...

Μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Φαν Σιπ έκανε δύο γρήγορες αλλαγές, γύρισε και το σύστημα της Ελλάδας σε 4-3-3 αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να βρει ένα ακόμη γκολ για τη νίκη. Αντίθετα κινδύνεψε περισσότερο να δεχτεί και ένα δεύτερο. Στο 85' η Ελλάδα απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ του Μάνταλο αλλά ο Μούριτς μπλόκαρε σταθερά.

Στο 89' όμως το Κόσοβο ήταν αυτό που βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βοϊβόντα από τα δεξιά να μπαίνει στην περιοχή, να ξαπλώνει τρεις Έλληνες αμυντικούς στο έδαφος με συνεχείς προσποιήσεις, έκανε και το σουτ με τη μπάλα όμως να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Η τελευταία καλή στιγμή για την Ελλάδα χάθηκε στο 90+3' όταν ο Βρουσάι βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά ο Μούριτς με σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Γκολ: 44' Μασούρας/76' Ραχμάνι

Κίτρινες: 28' Σχάλα, 58' Μουρίκι

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80' Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Πέλκας (80' Βρουσάι), Μάνταλος, Μασούρας (86' Λημνιός), Δουβίκας (66' Τζόλης).

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζίλι, Αλίτι, Ιντρίζι (86' Καστράτι), Σχάλα (71' Χαλίμι), Λοσάι (46' Ζέγκροβα), Μπερίσα, Ράτσιτσα (80' Σελιμανί), Μουρίκι.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου

Η βαθμολογία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ