NATIONS LEAGUE

Ελλάδα - Κόσοβο 0-0: Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε

Ελλάδα - Κόσοβο 0-0: Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε
Γύρισμα του Παυλίδη στο ματς με το Κόσοβο EUROKINISSI

Η Εθνική παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να νικήσει το αδύναμο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ (0-0), με αποτέλεσμα να πέσει δεύτερη στον όμιλο. Νικήθηκε στο 20' από την άσπρη βούλα ο Μπακασέτας

Με τέτοια εικόνα, η Εθνική δεν μπορούσε να περιμένει πολλά παραπάνω στον αγώνα με το αδύναμο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Η γαλανόλευκη έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε, μένοντας στο άοσμο και άγευστο 0-0 που την "γκρέμισε" από την κορυφή της βαθμολογίας (βρίσκεται στο -2 από τη Σλοβενία).

Ο Μπακασέτας νικήθηκε από τον Μούριτς στο 20' από τα 11 μέτρα, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει στο β' μέρος. Πλέον, η Εθνική θέλει το 2 στα 2 με Μολδαβία εκτός έδρας και με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ, αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της League C του Nations League.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΣΥΝΤΑΓΗ" Ο ΦΑΝ ΣΙΠ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σίπ, στη λογική του "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", επέλεξε να μην αλλάξει τη συνταγή και να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα, ποντάροντας στη χημεία των διεθνών που είχαν ένα 90λεπτο μαζί μερικά 24ωρα πριν απέναντι στη Μολδαβία (2-0). Πράγματι, η Εθνική μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με διάθεση να πιέσει ψηλά, να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα της αφαιρούσε και το όποιο άγχος. Στο 16' σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Μάνταλου που δεν βρήκε στόχο μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Γιαννούλη.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ

Δυο λεπτά μετά, ο Λημνιός ανατράπηκε στην περιοχή από τον Σάλα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά, ο μεσοεπιθετικός της Αλάνιασπορ νικήθηκε από τον Μούριτς, ο οποίος τον ψάρεψε και απέκρουσε στην αριστερή γωνία. Στο 21', ο Λημνιός μπήκε περιοχή, σούτατε, αλλά ο Μούριτς είχε πάλι απάντηση και έδιωξε κορνερ, ενώ στο 27' το σουτ του Παυλίδη από πλάγια θέση μετά τη μπαλιά του Μάνταλου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 29', ο φορ της Εθνικής μας σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο δραστήριος Παυλίδης από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-0 εμεινε ως το φινάλε του πρώτου μέρους στο ΟΑΚΑ. Η γαλανόλευκη ήταν καλύτερη, μπορούσε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, αλλά η δική της αστοχία και ο Μούριτς κράτησαν τη λευκή ισοπαλία.

Ο ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΝΤΥΘΗΚΕ... ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Αν και θα περίμενε κάποιος να μπει φουριόζα η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο, εντούτοις οι Κοσοβάροι ήταν αυτοί που απείλησαν δυο φορές μέχρι το 52' και θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 0-1. Στο 46', ο Βλαχοδήμος με το πόδι απομάκρυνε την προσπάθεια του Καστράτι, ενώ έξι λεπτά μετά ο Πασαράδα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Χατζηδιάκος έκοψε πάνω στην γραμμή με το πόδι, αποσοβώντας το γκολ.

Μάλιστα, το πανηγύρισε με σφιγμένη γροθιά. Στο 58', η Εθνική δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή στο β' μέρος. Ο Μάνταλος από τα αριστέρα γύρισε στον Λημνιό, ο οποίος σούταρε πάνω σε σώματα και στη συνέχεια ο Ζέκα σούταρε ψηλά άουτ και ενώ είχε προηγηθεί λάθος γύρισμα του Αλίτι στον Μούριτς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπρεπει να διορθώσει πολλά, αν ήθελε να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο.

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ... ΜΗΔΕΝ

Στο τελευταίο μισάωρο, ο Τζον Φαν Σιπ προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα, έκανε αλλαγές μήπως και βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας, αλλά μάταια. Το Κόσοβο είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους και μπλόκαρε τους διεθνείς μας, οι οποίοι προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Απείλησαν όμως ελάχιστα και ουσιαστικά δεν έφτιαξαν ούτε μια ευκαιρία της προκοπής.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δυο ομάδες δίκαια ισόπαλες και ο Τζον Φαν Σιπ θα πρέπει να προβληματιστεί με την εμφάνιση, όταν ο αντίπαλος είναι (θεωρητικά) αρκετά κατώτερος. Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά για να παρουσιάσει βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια της.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ (Αθήνα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85’ Λαμπρόπουλος), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα (62’ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73΄Πέλκας), Μάνταλος (62’ Φούντας), Μπακασέτας (73’ Φορτούνης) Παυλίδης

Κόσοβο: Μιούριτς, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Βοιβόντα, Πακαράντα, Σάλα, Λοσάι (34’ λ.τρ Ρασκάι), Καστράτι, Τσελίνα (63’ Χασάνι), Χαρντεργκιονάι, Κολόλι (80’ Ρασάνι)

ΓΚΟΛ: -

Κίτρινες: 19' Σάλα, 41' Κουρμπέλης, 58' Χαρντεργκιονάι, 94' Μπουχαλάκης, 94' Χασάνι

Κόκκινη: Κολόλι (μετά το τέλος του αγώνα)

Διαιτητής: Roi Reinshreiber (Ισραήλ)

Βοηθοί: Nati Dotan (Ισραήλ), Matityahu Yakobov (Ισραήλ)

Τέταρτος: Eitan Shmuelevitz (Ισραήλ)

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ