Ελλάδα-Ισλανδία 0-1

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε με 1-0 από την αντίστοιχη της Ισλανδίας για τα προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Παχατουρίδης: "Το μυαλό μας έμεινε στο Ισραήλ"
Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των Παίδων από την αντίστοιχη της Ισλανδίας στον δεύτερό της αγώνα για τον 13ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 που διεξάγεται στο Ισραήλ.
Πλέον, η Ελληνική ομάδα χρειάζεται τη νίκη στον τελευταίο της αγώνα με την Ελβετία (17/10, 13.00, Bat-Yam) για να προκριθεί στην elite round της διοργάνωσης.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τορστέινσον στο 48′, ενώ στον άλλο αγώνα του ομίλου το Ισραήλ επικράτησε με 3-2 της Ελβετίας.
Ο Σλοβένος διαιτητής της αναμέτρησης Σλάβκο Βίντσιτς παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Βλάχο, Φούντα και Ο. Όμαρσον.
Ελλάδα: Στρέζος, Ναυπλιώτης, Σωτηράκος, Βλάχος, Παπαδόπουλος (48′ Μεταξούλης), Φούντας, Βέργος, Μήλιος (63′ Ταουσιάνης), Πόποβιτς (73′ Κοβάτσης), Μαρκάκης, Βούρος.
Ισλανδία: Χαφστέινσον, Άρναρσον, Τράουστασον, Ο. Όμαρσον, Χέρμανσον, Άσμουντσον, Σιγκούργιονσον, Πάλσον, Φινμπόγκασον (70′ Μπίργκισον), Τορστέινσον (58′ Ε. Όμαρσον), Μπέργκσον.
Παχατουρίδης: “Το μυαλό μας έμεινε στο Ισραήλ”
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ομοσποανδιακός μας τεχνικός, Θοδωρής Παχατουρίδης δήλωσε: ” Δυστυχώς το μυαλό των παιδιών είχε μείνει στον αγώνα με το Ισραήλ. Όμως, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δε λειτουργούν έτσι. Σήμερα δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Παρόλα αυτά, οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν να μας απειλήσουν.
Η φάση του γκολ προήλθε από δικό μας λάθος στην άμυνα. Πλέον, μας μένει το τελευταίο ματς με την Ελβετία, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε την πορεία μας στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος”.