ΑΓΓΛΙΑ

Ελισάβετ: Αυτή είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που υποδέχθηκε στο παλάτι για τσάι

Η Βασίλισσα Ελισάβετ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ @ 2012 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε προσκαλέσει ομάδες στο Μπάκιγχαμ, κάνοντας μόνο μια εξαίρεση για λογαριασμό της Άρσεναλ. Και ο λόγος δεν ήταν για αγωνιστικό επίτευγμα, αλλά για δική της "ατυχία".

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή χθες (8/9) σε ηλικία 96 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπό τη βασιλεία της το παλάτι του Μπάκιγχαμ επισκέφθηκε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η Άρσεναλ.

Οι "κανονιέρηδες" μετακόμισαν στο νέο τους γήπεδο, Εμιρέιτς Στέιντιουμ, το καλοκαίρι του 2007 και την κορδέλα στα εγκαίνια επρόκειτο να έκοβε η ίδια, όμως δεν μπορούσε να παρευρεθεί και την αντικατέστησε ο σύζυγός της, Βασιλιάς Φίλιππος.

Η ίδια είχε αισθανθεί άσχημα που δεν πρόλαβε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του γηπέδου και γι' αυτό το λόγο κάλεσε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στο Μπάκιγχαμ για να πιουν ένα τσάι. "Πήγε πολύ ωραία. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την εμπειρία που μας χάρισε η Βασίλισσα", ανέφερε ο Ανρί γι' αυτό που έζησε.

Η Βασίλισσα δεν έκανε ποτέ γνωστή την ομάδα που υποστήριζε, όμως υπήρχαν φήμες για την αγαπημένη της ομάδα. Μια εξ αυτών ήταν η Άρσεναλ. Η Mirror το 2009 ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ήταν οπαδός της Γουέστ Χαμ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ενός μέλους του προσωπικού που εργαζόταν στο Μπάκιγχαμ, η Ελισάβετ υποστήριζε τη Μίλγουολ.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ