FOOTBALL ANALYSIS

Ο Ελ Αραμπί μόνος του έπιασε όλο τον ΠΑΟΚ

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αγρίνιο με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει τα εξαιρετικά ποσοστά του Μαροκινού που έχει πλέον τα ίδια γκολ σε open play με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία νωθρότητα στο πρώτο μέρος, παρότι προηγήθηκε νωρίς σκορ, αλλά στο δεύτερο μέρος "γκάζωσε" και παρά την ισοφάριση του Παναιτωλικού, επικράτησε 2-1 για τη 16η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι "γερόλυκοι" Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκαναν τη διαφορά σε ακόμα μία αναμέτρηση, με τον πρώτο να προσφέρει μία τρομερή ασίστ στον δεύτερο που σκόραρε με υπέροχο τελείωμα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΚΑΙ KILLER

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενο κείμενο, ο Γάλλος επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μαροκινός συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα, με νούμερα που προκαλούν... ζάλη.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος φορ έφτασε τα 14 γκολ σε 1008 λεπτά συμμετοχές, το οποίο μεταφράζεται ως ένα γκολ ανά 72', δίχως καν να εκτελέσει πέναλτι.

Στο widget της Opta οι φετινές τελικές του Μαροκινού και τα expected goals.

Συνολικά, όπως φαίνεται και στο widget με τα x-Goals, ο Αραμπί έχει 42 τελικές, εκ των οποίων οι 21, δηλαδή το 50% έχουν βρει εστία, ενώ η ευστοχία βρίσκεται στο 33% που σημαίνει πως χρειάζεται μόλις τρεις τελικές για να χριστεί σκόρερ. Επιπλέον, απ' τις 21 τελικές που έχουν βρει εστία, οι 14, δηλαδή το 67%, έχουν καταλήξει στα δίχτυα.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Το άκρως εντυπωσιακό, όμως, που δείχνει τα τρομερά κατορθώματα του Αραμπί, αλλά και την ξεχωριστή εκτελεστική δεινότητά του, είναι πως απ' τα 14 γκολ, τα 12 τα έχει σημειώσει σε open play, δηλαδή σε κανονική ροή αγώνα, ενώ τα άλλα δύο προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει αντίστοιχο αριθμό τερμάτων σε open play (12), συνολικά ως ομάδα, ενώ απ' τα υπόλοιπα 11 γκολ, τα πέντε έχουν προέλθει απ' το σημείο του πέναλτι, τρία από εκτελέσεις κόρνερ, ένα από εκτέλεση φάουλ, ενώ δύο έχουν επιτευχθεί με απευθείας φάουλ.

Ο Αραμπί βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και δείχνει πως είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει για τον Ολυμπιακό στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, με (ισ)άξιους συμπαραστάτες τους Ματιέ Βαλμπουενά και Κώστα Φορτούνη.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ