ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Εκτός κλήσεων της εθνικής Ισπανίας η Ερμόσο, στον απόηχο του σκανδάλου με το φιλί του Ρουμπιάλες

Η Τζένι Ερμόσο
Η Τζένι Ερμόσο © 2023 JOHN COWPLAND / AP IMAGES

Η Τζένι Ερμόσο βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας αθλητικής επικαιρότητας μετά το φιλί που δέχτηκε από τον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, με την αρχηγό της φούρια ρόχα να αποκλείεται από τα δύο προσεχή ματς για λόγους προστασίας.

Η Τζένι Ερμόσο πανηγύρισε πρόσφατα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με την εθνική Ισπανίας όμως το γεγονός αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες να τη φιλάει παρά τη θέλησή της την ώρα της απονομής και να τυγχάνει κατόπιν καθολικής κατακραυγής.

Τώρα, με τον θόρυβο να έχει καταλαγιάσει και τον Ρουμπιάλες να έχει αποχωρήσει από τη θέση του, η φούρια ρόχα κοιτάζει την επόμενη ημέρα, από την οποία πάντως θα απουσιάζει η Τζένι Ερμόσο, αφού δεν θα δηλώσει "παρούσα" στα παιχνίδια των Ίβηρων στο Nations League απέναντι σε Σουηδία και Ελβετία.

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι είμαστε στο πλευρό της Τζένι σε όλα. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να την προστατέψουμε σε αυτό, είναι να μην την καλέσουμε σε αυτές τις κλήσεις, αλλά βασιζόμαστε στην Τζένι", τόνισε η προπονήτρια της ομάδας, Μόντσε Τομέ.

Σημειώνεται πάντως ότι από τις 23 παίκτριες που πανηγύρισαν στα γήπεδα της Αυστραλίας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία, μόνο ο 15 συνεχίζουν το ταξίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, με την Ερμόσο να είναι η μία από τις οκτώ παίκτριες που ήταν στην τελική φάση του Μουντιάλ και θα απουσιάσουν από τα πρώτα ραντεβού του Nations League.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ