SUPER LIG

Τραγωδία με 15 νεκρούς από έκρηξη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας

Τραγωδία με 15 νεκρούς από έκρηξη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας

Δεκαπέντε νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός της τραγωδίας έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, όταν παγιδευμένο όχημα εξερράγη σε λεωφορείο της αστυνομίας μετά από αγώνα με την Μπούρσασπορ.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά έπεσε πάνω σε λεωφορείο με αστυνομικούς.

Το συμβάν σημειώθηκε μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα των πρωταθλητών Τουρκίας με την Μπούρσασπορ, ο οποίος έληξε με 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Αρχικά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και μετά από δέκα δευτερόλεπτα μία δεύτερη σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφου του "Lig TV", Μουχαμπίρι Τούνα Ακντεμίρ. "Στη συνέχεια, το όχημα έπιασε φωτιά και έσπασαν όλα τα παράθυρα", πρόσθεσε.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου.

"Υπάρχουν είκοσι τραυματίες, κυρίως αστυνομικοί. Κατά την έξοδο από το γήπεδο, οι οπαδοί της Μπούρσασπορ έφευγαν από το γήπεδο", είχε δηλώσει μερικά λεπτά μετά από τις εκρήξεις ο υπουργός εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός μεταφορών, Αχμέτ Αρσλάν, έγραψε στο twitter ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Τραγωδία με 15 νεκρούς από έκρηξη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας
Τραγωδία με 15 νεκρούς από έκρηξη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας

Πυροβολισμοί διαδέχθηκαν το συμβάν, στην περιοχή Καμπατάς, όπου βρίσκεται το γήπεδο.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδονται από τα διεθνή ΜΜΕ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κάνουν λόγο για 38 τραυματίες, εκτός των 15 νεκρών.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπούρσασπορ, Χουσεΐν Γκεντίκ, σημείωσε: "Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου μισή ώρα αφότου πέρασε από το σημείο το πούλμαν της αποστολής".

Σύμφωνα με το "RTÜK", ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διέταξε προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

TAGS SUPER LIG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ