STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εκεί που τολμούν οι αετοί ανταμείβονται με κορυφή

Εκεί που τολμούν οι αετοί ανταμείβονται με κορυφή
Μονομαχία Πινέδα και Μπάμπα σε αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Σε φόντο πρωτιάς στην κατάταξη το κυριακάτικο ντέρμπι των δικέφαλων για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, με τον ΠΑΟΚ να την υπερασπίζεται στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ.

Από το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, όταν τότε ο ΠΑΟΚ επικρατούσε του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, το δίδυμο που κοντράρεται στην OPAP Arena στο κυριακάτικο ντέρμπι των playoffs της Stoiximan Super League με φόντο την κορυφή της κατάταξης, βρίσκεται συνεχώς εκεί, στο 1-2 του βαθμολογικού πίνακα, με την εξαίρεση μόνο μιας στροφής. Ανεξαρτήτως σειράς, πότε η ΑΕΚ στο κεφάλι, πότε ο ΠΑΟΚ, αυτούς τους δυόμιση μήνες οι δυο τους είναι οι οδηγοί.

Δεν (μπορεί να) είναι τυχαίο. Στο βιράζ της σεζόν όμως, αυτό που έχει σημασία είναι πως ό,τι έχει προηγηθεί, πλέον χρειάζεται να εξαργυρωθεί με ουσία, με αποτέλεσμα, με διατήρηση ή ανάκτηση του προβαδίσματος για την κατάκτηση του τίτλου. Διαφορετικά, ό,τι έχει γράψει ως τώρα, άσκοπο και άχρηστο θα αποδειχθεί. Ό,τι γράψει από εδώ και πέρα είναι που μετράει.

Για τον ΠΑΟΚ, που υπερασπίζεται – αυτή τη φορά – την πρωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, το "πρέπει" έχει ξεκάθαρη και πολύ… απτή μετάφραση. Σε πρώτο βαθμό στο νεότευκτο γήπεδο της Ένωσης. Τρεις φορές το έχει επισκεφθεί, ισάριθμες ήττες έχει υποστεί, χωρίς καν να σκοράρει, χωρίς έστω να δείξει πως έχει απαντήσεις στο… Almeydaball (κακά τα ψέματα, ούτε στην Τούμπα έχει μπορέσει κάτι τέτοιο).

Για τον ΠΑΟΚ που προέρχεται από νικηφόρο εκτός έδρας σερί έξι παιχνιδιών στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που είχε κάνει κάτι ανάλογο ήταν τη σεζόν 2017-18. Στην έβδομη, τότε, έξοδό του, ηττήθηκε σε ένα – πολυεπίπεδα - αλησμόνητο παιχνίδι στην Τρίπολη από τον Αστέρα.

Για τον παραγωγικότατο ΠΑΟΚ που έχει βρει δίχτυα σε όλες ανεξαιρέτως τις δέκα τελευταίες εξορμήσεις του. Η τελευταία φορά που μακριά από το "σπίτι" της έμεινε στο ζερό – ναι, σωστά μαντέψατε – στην OPAPArena ήταν, στα μέσα του φθινοπώρου.

Για τον ΠΑΟΚ που την ερχόμενη Πέμπτη θα σεντράρει, για δεύτερη φορά την τελευταία διετία, σε προημιτελικό Conference League. Την προηγούμενη – σε τελείως πάντως διαφορετικό, εντός των συνόρων πλαίσιο και προτεραιότητες – πριν και μετά τα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ είχε γνωρίσει δύο ήττες.

Για τον ΠΑΟΚ που άλλη φορά πρωτοπόρος σε playoffs δεν έχει υπάρξει. Συνθήκη άγνωστη, νερά αχαρτογράφητα, πλαίσιο απαιτητικότατο, 6+1 στροφές πριν το τέλος του πιο ανταγωνιστικού, του πιο ανατρεπτικού, του πιο αναπάντεχου πρωταθλήματος της ιστορίας.

Πολλά τα καινούργια που προκύπτουν στην ΑΕΚ

Προφανώς πάντως και δεν είναι μόνο οι "ασπρόμαυροι" που κινούνται σε τέτοια νερά. Και η οικοδέσποινα σε ανάλογα λίγο πολύ, κολυμπάει. Πολλά τα καινούργια που της προκύπτουν πριν τη φιλοξενία του έτερου "δικεφάλου". Το πιθανώς σημαντικότερο πως για πρώτη φορά καλείται να διαχειριστεί ήττα σε playoffs. Άλλη, εκτός από αυτή που υπέστη μεσοβδόμαδα στη Λεωφόρο, δεν έχει υποστεί, η πρώτη της γενικά στο φετινό πρωτάθλημα μετά από έξι μήνες.

Για πρώτη φορά από τότε που πάτησε στην κορυφή των playoffs, πέρυσι βρέθηκε εκεί στη δεύτερη τότε αγωνιστική, ξεκινάει παιχνίδι αυτής της έξτρα διαδικασίας χωρίς να είναι εκεί, χωρίς να προπορεύεται. Ως και τώρα, δεν κυνηγούσε. (Είχε μάθει, είχε συνηθίσει να) Την κυνηγούσαν.

Για πρώτη φορά, σηκώνει συζήτηση η πολυδιαφημισμένη, αλλά καθόλα τεκμηριωμένη τεχνογνωσία της σε ντέρμπι, καθώς προέρχεται από όχι σε ένα, αλλά δύο διαδοχικά – ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων – όπου ούτε ήταν, αλλά ούτε και φαίνονταν καλύτερη του εκάστοτε αντιπάλου της.

Για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου σε δύο διαδοχικά παιχνίδια της σημείωσε από ένα μόνο γκολ, χωρίς η αλήθεια είναι να διακριθεί μήτε για τη δημιουργία, μήτε για την αποτελεσματικότητά της, όταν στα εννιά προηγούμενά της είχε βρει συνολικά 30 φορές δίχτυα.

Αυτονόητα το διακύβευμα μεγάλο. Ξεκάθαρο με τόσα καινούργια στην κουβέντα, πως αυτός που θα διαχειριστεί καλύτερα, θα θυμηθεί αποτελεσματικότερα, θα εφαρμόσει αποδοτικότερα νόρμες, θα αντιδράει και θα ξεπεράσει, θα πάρει το πλεονέκτημα.

Πλεονέκτημα που για τον (όποιον) νικητή θα γίνει διπλό, αλλά κακά τα ψέματα το μόνο που αλλάζει άρδην τους συσχετισμούς θα προκύψει μόνο αν αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Μα και επίσης, αν τα λογικά συμβούν ως τη λήξη του ντέρμπι σε Λαμία και Θεσσαλονίκη, τότε ακόμη και με ισοπαλία το 1-2 θα διατηρηθεί απαράλλαχτο για ακόμη μια εβδομάδα, αλλά πια το τραπέζι – για τα καλά πια – θα στηθεί ξανά για καρεδάκι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ