ΡΟΜΑ

Έιμπραχαμ: "Ο Μουρίνιο με κάλεσε και μου είπε: θέλεις λίγο ήλιο ή θα μείνεις κάτω από τη βροχή";

Ο Τάμι Έιμπραχαμ με τη φανέλα της Ρόμα σε ματς του Europa Conference League κόντρα στην Ζόρια | 30 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Τάμι Έιμπραχαμ με τη φανέλα της Ρόμα σε ματς του Europa Conference League κόντρα στην Ζόρια | 30 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 OLEG KOZIN/AP IMAGES

Ο Τάμι Έιμπραχαμ μίλησε σε συνέντευξή του στην Guardian για τις ανησυχίες που είχε πριν πει το "ναι" στην Ρόμα ενώ αποκάλυψε και έναν διάλογο που είχε με τον Ζοζέ Μουρίνιο όταν ο Πορτογάλος θέλησε να τον πείσει να αφήσει την Τσέλσι.

Η Ρόμα χρειάστηκε να δαπανήσει το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει τη συγκατάθεση της Τσέλσι ώστε να κάνει δικό της τον Τάμι Έιμπραχαμ όμως δεν έφτανε μόνο το "Ok" που έδωσαν οι Λονδρέζοι αλλά χρειάστηκε να "ψηθεί" ο ίδιος ο Άγγλος φορ για να πάρει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την πατρίδα του και να μετακομίσει στην Serie A.

Σε αυτό βοήθησε και ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Έιμπραχαμ να μαρτυράει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα "Guardian" έναν άκρως αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον Πορτογάλο πριν από μερικούς μήνες και να παραδέχεται πως δεν ήταν για εκείνον το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να αλλάξει φανέλα, πόλη και χώρα.

"Μία ημέρα, το περασμένο καλοκαίρι, χτύπησε το τηλέφωνο. Απάντησα... Ήταν ο Μουρίνιο. Μου είπε: θέλεις να απολαύσεις λίγο ήλιο ή να μείνεις κάτω από τη βροχή;

Έπειτα, επέλεξα την Ρόμα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μαζί του, έμαθα όσα είχα μάθει προηγουμένως σε όλη τη ζωή μου", τόνισε με δηλώσεις του ο 24χρονος επιθετικός και πρόσθεσε:

"Εγώ ήθελα να μείνω σπίτι, στην Αγγλία, και να συνεχίσω να παίζω στην Premier League. Η πιο απλή επιλογή θα ήταν να μείνω και να κάθομαι στον πάγκο της Τσέλσι.

Κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω και να δοκιμάσω κάπου αλλού. Σίγουρα, υπήρχαν νεύρα εκείνη την περίοδο και να αλλάζεις χώρα φαντάζει ως μία επιλογή που θέλει θάρρος.

Όμως θα προέτρεπα νεαρούς Άγγλους ποδοσφαιριστές να το κάνουν. Θα τους έλεγα να μην το φοβηθούν. Μαθαίνεις έτσι τον εαυτό σου. Είναι δύσκολα, αλλά συνηθίζω".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ