OPTA EURO ANALYSIS

Δύσκολα θα περάσει άλλος τερματοφύλακας τα κατορθώματα του Χραντέτσκι

Η εντυπωσιακή επέμβαση του Λούκας Χράντετσκι στο Φινλανδία - Δανία
Η εντυπωσιακή επέμβαση του Λούκας Χράντετσκι στο Φινλανδία - Δανία © 2021 WOLFGANG RATTAY/ASSOCIATED PRESS

Η Φινλανδία, σε μία αναμέτρηση που επισκιάστηκε από το συμβάν με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Δανία με 1-0, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Λούκας Χραντέτσκι.

Η αναμέτρηση μεταξύ της Δανίας και της Φιλανδίας για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020 είναι λογικό να πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα συνέβησαν με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Παρ' όλα αυτά, ύστερα κι από τη σύμφωνη γνώμη των παικτών, ο αγώνες ολοκληρώθηκε κανονικά, με τη Φινλανδία να γράφει ιστορία, σημειώνοντας την πρώτη νίκη στον πρώτο αγώνα της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Για να έρθει, ωστόσο, το σπουδαίο αποτέλεσμα χρειάστηκε η καταλυτική συμβολή του Λούκας Χραντέτσκι. Ο 31χρονος τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν ήταν εντυπωσιακός, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, παρά τις πολλές και απειλητικές τελικές των Δανών.

Δείτε την εντυπωσιακή παρουσία του Φινλανδού στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020.

Οι επιδόσεις του Χραντέτσκι στην εστία στο Δανία - Φινλανδία
Οι επιδόσεις του Χραντέτσκι στην εστία στο Δανία - Φινλανδία STATS PERFORM / SPORT24

Το γράφημα δείχνει τις τελικές της Φινλανδίας που βρήκαν εστία και τα expected goals on target, την επικινδυνότητα δηλαδή αυτών των τελικών. Όσο πιο μεγάλοι είναι οι κύκλοι, τόσο πιο δύσκολες ήταν οι αποκρούσεις του Χραντέτσκι.

Ο Φινλανδός είπε όχι σε πέντε τελικές και το πέναλτι, και σύμφωνα με την αξιολόγηση της Opta συνολικά αποσόβησε 1.8 xGoals.

Το σχόλιο του Θέμη Καίσαρη
Το σχόλιο του Θέμη Καίσαρη 24MEDIA CREATIVE TEAM

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ