ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώδεκα νεκροί στην Ζάμπια

επεισόδια

Η νίκη της εθνικής Ζάμπιας με 3-0 κόντρα στο Κονγκό στα πλαίσια των προκριματικών του Αφρικανικού κυπέλλου, είχε βαρύ αντίτιμο για τους γηπεδούχους

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έτρεξαν προς τις εξόδους του σταδίου να πανηγυρίσουν τη νίκη της Ζάμπιας και σε μία από αυτές στοιβάχτηκαν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο, ενώ κάποιος άλλος αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κόσμος έτρεξε να προλάβει την ελεύθερη συγκοινωνία και δημιουργήθηκε κομφούζιο και συνωστισμός, που οδήγησε στον θάνατο 12 ατόμων, 9 ανδρών και 3 γυναικών.

Κάποιοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι άλλοι με λιγότερα τραύματα δέχτηκαν τις περιποιήσεις των γιατρών και εξήλθαν από το νοσοκομείο.



Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 1997, όταν δέκα φίλαθλοι της Ζάμπιας σκοτώθηκαν στον αγώνα της εθνικής τους στην πρωτεύουσα Λουζάκα μετά τη νίκη 3-0 με το Σουδάν, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, όταν ένας οπαδός της Ζαμπίας πυροδότησε τον υπόλοιπο κόσμο του γηπέδου φωνάζοντας για βόμβα μέσα στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ