ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δίπλα στους άστεγους η Εθνική

INTIME SPORTS

Αντιπροσωπεία της Εθνικής μας ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων. Το παρών έδωσε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων, όπου σε καθημερινή βάση διανέμονται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δωρεάν γεύματα σε απόρους, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Εθνικής Ανδρών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Το παρών στην εκδήλωση αυτή έδωσε και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον οποίο ο κ. Πιλάβιος δώρισε την επίσημη μπάλα της Εθνικής στο EURO 2012.

Στη διαδικασία του συσσιτίου, που οργανώνει καθημερινά η φιλανθρωπική εταιρία “Αποστολή”, συμμετείχαν ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, και οι διεθνείς Χαλκιάς, Καπίνο, Ζαραδούκας, Μανιάτης και Μάκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμά του ανέφερε: ” Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι συγκλονιστικές. Αισθάνομαι πικραμένος όταν βλέπω συνανθρώπους μας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι ημέρες γιορτής και χαράς, αλλά μας κατακλύζουν συναισθήματα λύπης. Η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να βοηθήσει τον πάσχοντα άνθρωπο και θα συνεχίσει να το πράττει.

Ευχαριστώ τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, που με την παρουσία τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Ευχαριστώ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, για την ευαισθησία του. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα μας το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και προσωπική υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους ποδοσφαιριστές“.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος από την πλευρά του είπε: ” Είναι εξαιρετικό το έργο που επιτελεί ο Μακαριότατος και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εμείς ήρθαμε εδώ με τα παιδιά της Εθνικής για να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ, καλά Χριστούγεννα σε όλους“.

Τέλος, εκ μέρους των διεθνών, ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε: ” Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη. Εμείς προσφέρουμε απλώς ηθική συμπαράσταση αυτές τις μέρες στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι να γίνει παράδειγμα για όλους το έργο της Εκκλησίας, καθώς βλέπουμε δίπλα μας να υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης. Η ΕΠΟ και εμείς, οι παίκτες της Εθνικής, ξέρουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ